آیفونهای تصویری که امروزه در ساختمانهای مسکونی و اداری مورد استفاده قرار میگیرند، نقش مهمی در تأمین امنیت ساحتمان ایفا میکنند. ساکنین میتوانند از طریق مشاهده تصویر مراجعه کننده نسبت به شناسایی آنها اقدام کرده و در صورت لزوم اجازه ورود به ساختمان دهند. انواع آیفون تصویری مانند هر دستگاه الکتریکی ممکن است پس از مدتی دچار مشکل و خرابی شود. یکی از مشکلات رایج در آیفونهای تصویری آبی شدن صفحه آیفون و عدم نمایش تصویر است. آبی شدن صفحه نمایش مانیتور آیفون تصویری نشان دهنده این است که بروز یک مشکل در قطعات مختلف باعث عدم انتقال و نمایش تصویر شده است. دلایل مختلفی برای این اتفاق وجود دارد که در ادامه به بررسی هر کدام پرداخته و با روشهای رفع آن آشنا میشویم.
1- مشکل از سیم کشی است
در سیستم آیفونهای تصویری، یک یا دو رشته سیم وجود دارد که وظیفه آنها انتقال سیگنالهای تصویری بین پنل آیفون تصویری و مانیتور داخل واحد است. در صورتی که این سیمها به هر دلیل دچار آسیب شوند، سیگنال از پنل درب ورودی به مانیتور نمیرسد و صفحه مانیتور به صورت آبی رنگ دیده میشود. با توجه به اینکه سیمکشی در برندهای مختلف آیفون تصویری متفاوت است، در ادامه با دلایل بروز مشکل و روشهای رفع آن در برندهای مختلف آشنا میشویم.
آبی شدن تصویر در آیفون تصویریهای برند تابا و الکتروپیک
در آیفونهای تصویری برند تابا الکتریک و الکتروپیک، سیمکشی آیفون به شکل زیر است:
- سیم شماره یک مثبت: تصویر
- سیم شماره دو مثبت: سیستم
- سیم شماره سه منفی: سیستم
- سیم شماره چهار: صدا، درب بازکن و زنگ
همانطور که مشاهده میکنید در آیفون تصویری تابا و الکتروپیک، سیم شماره یک مسئولیت انتقال تصویر را از پنل درب ورودی به مانیتور داخل واحد را بر عهده دارد. در این سیمکشی، سیم شماره سه نقش سیم منفی انتقال تصویر را ایفا میکند. در این آیفونهای تصویری این دو برند در صورتی که سیم شماره یک یا هر دو سیم شماره یک و سه قطع شده باشند، صفحه نمایش آبی شده یا تصویر نشان نمیدهد. در صورتی که تنها سیم شماره سه قطع شده باشد، تصویر با نویز و پرش همراه خواهد بود.
آبی شدن تصویر در آیفون تصویریهای برند کوماکس، سوزوکی، سیماران، آلدو، کنوی، اکو
در آیفونهای تصویری این برندها نحوه سیمکشی برای انتقال تصویر با برندهای تابا و الکتروپیک متفاوت بوده و به شرح زیر است:
- سیم شماره یک: صدا، درببازکن و زنگ
- سیم شماره دو منفی: سیستم
- سیم شماره سه مثبت: سیستم
- سیم شماره چهار مثبت: تصویر
در این برندها سیم شماره چهار مسئولیت انتقال تصویر را بر عهده داشته و سیم شماره دو نقش منفی را ایفا میکند. به همین دلیل قطع شدن سیم شماره چهار یا قطع شدن سیم شماره دو و چهار به صورت همزمان، باعث عدم انتقال سیگنال تصویر از پنل ورودی به مانتیور شده و صفحه آبی میشود. در صورتی که سیم شماره دو قطع شود، تصویر دریافتی روی مانیتور دارای نویز و پرش خواهد بود.
در هر دو گروه از برندهای معرفی شده به منظور تشخیص اینکه کدام سیم دچار قطعی شده است، باید هر کدام از سیمها را به همراه سیم دیگر توسط دستگاه بازر است؛ به عنوان مثال میتوان سیم شماره دو را با سیم شماره یک یا سیم شماره چهار را با سیم شماره یک بررسی کرد. در این شرایط هر کدام از سیمها که بوق بازر نداشته باشند دچار قطعی هستند و باید برای رفع قطعی یا تعویض آنها اقدام کرد تا مشکل آبی شدن صفحه آیفون تصویری برطرف شود.
مشکل از برد صدا است
شاید با دیدن این تیتر، یک سوال مهم ذهن شما را درگیر کند که مشکل در برد صدا چه ربطی به آبی شدن تصویر در مانیتور دارد؟ مورد برد صدا در آیفونهای تصویری باید گفت که همان برد اصلی آیفون است که سوئیچ کردن کلیه عملکردهای آیفون و تولید صدا را بر عهده دارد.
برای تشخیص این موضوع که آبی شدن تصویر به دلیل وجود مشکل در برد صدا است در آیفونهای کوماکس و سوزوکی و سیماران و کنوی و اکو و آلدو، سیم شماره چهار و در آیفونهای تابا و الکتروپیک باید سیم شماره یک را به سوکت سه سیمه از طریق اتصال کوتاه متصل کرد. در صورتی که با این کار صفحه آبی از بین رفته و تصویر نمایش داده شود، به معنی وجود مشکل در برد صدا است.
پنل آیفون تصویری مشکل دارد
در بسیاری از مواقع آبی شدن صفحه مانیتور آیفون تصویری و عدم نمایش تصویر در آن میتواند به دلیل وجود مشکل در پنل درب ورودی آیفون تصویری باشد. وجود مشکل در برد اصلی یا دوربینها میتواند یکی از دلایل آبی شدن صفحه مانیتور باشد.
برد اصلی در پنل آیفون تصویری خراب است
در مورد برد الکترونیکی یا برد اصلی در آیفونهای تصویری باید گفت که این قطعه مانند مغز آیفون تصویری بوده و وظایف مختلفی مانند پردازش و ارسال سیگنالهای مربوط به تصویر را بر عهده دارد. در برد الکترونیکی قطعات مختلفی مانند خازن، مقاومت، ترانزیستور و آیسی وجود دارد که در صورتی که هر کدام از این قطعات دچار مشکل و خرابی شوند، شاهد آبی شدن صفحه نمایش خواهیم بود.
با توجه به اینکه برد اصلی یک قطعه اساسی و حساس است، باید توسط افراد متخصص مورد بررسی و عیبیابی قرار بگیرد. تکنسینهای متخصص در صورت بروز خرابی در یک از قطعات نسبت به تعویض یا تعمیر آن اقدام میکنند. در صورتی که برد دچار نقص اساسی شده باشد، تنها با تعویض برد مشکل برطرف خواهد شد.
دوربین در پنل از کار افتاده است (خرابی LCD یا برد LCD)
یکی از دلایل شایع آبی شدن مانیتور در آیفونهای تصویری، خرابی و از کار افتادن دوربین در پنل درب ورودی است. دوربین یکی از مهمترین قطعات در آیفون تصویری است که وظیفه دارد تصاویر را ثبت کرده و برای مشاهده کاربران به مانیتور ارسال کند. بدون شک در صورتی که دوربین خراب شده باشد، تصویر به مانیتور ارسال نشده و صفحه به صورت آبی رنگ دیده میشود. برای اطمینان از سالم بودن یا خراب شدن دوربین در آیفون تصویری میتوانید وضعیت تصویر در مانیتور سایر واحدها را بررسی کنید. در صورتی که در همه واحدها تصویر آبی شده باشد، بدون شک دوربین سوخته یا دچار مشکل شده است. در این شرایط برای رفع مشکل آبی شدن صفحه آیفون تصویری باید نسبت به تعویض دوربین اقدام کرد.
خرابی LCD یا برد LCD یکی دیگر از دلایل مهم آبی شدن تصویر در آیفونهای تصویری است. در صورتی که مانیتور سوخته یا خراب شده باشد، تصاویر دریافتی از پنل درب ورودی قابل نمایش نبوده و صفحه به صورت کامل به رنگ آبی دیده میشود. در این شرایط تنها راه بر طرف کردن مشکل، تعویض LCD یا مانیتور است. از مهمترین دلایل سوختگی و خرابی مانیتور میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وارد شدن ضربه و شوک به LCD به دلیل حساس بودن این قطعه میتواند منجر به آسیب جدی و سوختن آن شود.
- تغییرات ولتاژ برق ورودی به آیفون در صورتی که بیش از حد باشد میتواند به LCD آسیب جدی وارد آن و باعث سوختن آن شود.
- به پایان رسیدن عمر مفید مانیتور میتواند یکی از دلایل از کار افتادن این قطعه باشد؛ زیرا مانیتور مانند سایر قطعات الکترونیکی دارای عمر مفید بوده و پس از مدتی به صورت طبیعی از کار خواهد افتاد.
سوئیچر خراب است
یکی از قطعات مهم در ساختار آیفونهای تصویری، سوئیچر نام دارد. سوئیچر قطعهای است که وظیفه آن جداسازی سیگنال زنگ از سایر سیگنالها است. در صورتی که این قطعه به هر دلیل خراب شود، سیگنال اشتباه به صفحه نمایش ارسال کرده و باعث آبی شدن صفحه میشود. در این شرایط برای حل مشکل آبی شدن صفحه آیفون تصویری باید از یک تکنسین متخصص برای بررسی سوئیچر کمک گرفته تا در صورت نیاز نسبت به تعمیر یا تعویض آن اقدام کند.
منبع تغذیه ایراد دارد
منبع تغذیه در آیفونهای تصویری وظیفه دارد که ولتاژ مورد نیاز برای اجزای مختلف دستگاه را تأمین کند. در صورتی که در عملکرد منبع تغذیه نقصی رخ دهد، میتواند بر عملکرد صفحه نمایش اثر گذاشته و باعث آبی شدن آن شود. به عنوان مثال ممکن است ولتاژ خروجی منبع تغذیه از 12 ولت به 9 ولت کاهش پیدا کند که همین کاهش منجر به ضعیف شدن نور صفحه نمایش و آبی شدن آن خواهد شد. در این شرایط فرد متخصص باید با استفاده از مولتیمتر ولتاژ خروجی از منبع تغذیه را بررسی کرده و در صورت وجود مشکل نسبت به تعمیر یا تعویض آن اقدام کند.
نکاتی برای جلوگیری از آبی شدن صفحه نمایش آیفون تصویری
در این مطلب تلاش شد به این سوال که چرا تصویر آیفون تصویری آبی شده پاسخ داده و دلایل مختلف آن را مورد بررسی قرار داد. اما در زمان استفاده از آیفونهای تصویر در منازل یا محیط کار در صورت رعایت کردن و توجه به برخی نکات، میتوان از بروز مشکل در صفحه نمایش آیفون و آبی شدن صفحه جلوگیری کرد:
- جلوگیری از وارد شدن ضربه به دوربین در پنل درب ورودی و مانیتور داخل واحدها
- اجتناب از سیمکشی آیفون تصویری به صورت خودسرانه
- تماس با تعمیرکار متخصص در حوزه آیفون تصویری در صورت بروز مشکل و خرابی
نظرات کاربران