فنی مگ
1

به چه تعداد پنل سولار نیاز داریم + محاسبه تعداد پنل خورشیدی

به چه تعداد پنل سولار نیاز داریم + محاسبه تعداد پنل خورشیدی
بازدید 18552

یک خانه متوسط ​​به چند پنل خورشیدی نیاز دارد؟ برای یک خانه ۳ خوابه به چند پنل خورشیدی نیاز داریم؟ برای یک خانه ۲۰۰۰ مترمربعی چطور؟ همه این‌ها سؤالات رایج برای صاحب‌خانه‌هایی است که برای نصب پنل خورشیدی مشتاق هستند. تعیین تعداد پنل‌های خورشیدی که برای خانه خود نیاز دارید، ابتدا نیاز به دانستن اهداف شما دارد. برای محاسبه تعداد پنل خورشیدی موردنیاز، باید بدانید:

  • متوسط ​​انرژی موردنیاز شما چقدر است؟
  • مصرف انرژی فعلی شما برحسب وات چقدر است؟
  • آب و هوا و میزان نور خورشید در منطقه شما چگونه است؟
  • کارایی پنل‌های خورشیدی موردنظر شما به چه صورت است؟
  • اندازه فیزیکی پنل‌های خورشیدی موردنظر شما چقدر است؟

در ادامه به طور کامل درباره تمام موارد فوق بیشتر توضیح خواهیم داد. 

به چه مقدار انرژی خورشیدی نیاز خواهید داشت؟

برای تعیین میانگین انرژی مورد نیاز خانه خود، به قبض‌های آب و برق گذشته نگاه کنید. شما می‌توانید با ضرب کردن انرژی ساعتی مورد نیاز خانوار خود در ساعات اوج نور خورشید برای منطقه خود و تقسیم آن بر وات پنل، تعداد پنل‎های خورشیدی مورد نیاز خود را محاسبه کنید. از نمونه‌های کم وات (۱۵۰ وات) و توان بالا (۳۷۰ وات) برای تعیین محدوده استفاده کنید (مثلاً: ۱۷-۴۲ پنل برای تولید ۱۱۰۰۰ کیلووات ساعت در سال). توجه داشته باشید که اندازه سقف شما و میزان نور خورشید سقف شما نیز از عوامل تاثیرگذار هستند. اگر با یک نصاب خورشیدی با تجربه کار کنید، آن‌ها تمام این محاسبات را برای شما انجام خواهند داد.

تعیین انرژی برق مورد نیاز با بررسی قبض برق

محاسبه میزان متوسط مصرف، بر اساس قبض برق

برای محاسبه میزان مصرف متوسط ​​به قبض برق خود نگاه کنید. به دنبال «وات ساعت (یا کیلووات ساعت) استفاده شده» یا چیزی مشابه باشید و سپس مدت زمان نمایش داده شده (معمولاً ۳۰ روز) را یادداشت کنید. اگر صورتحساب شما کیلووات ساعت مصرف شده را نشان نمی‌دهد، به دنبال قرائت شروع و پایان کنتور باشید و قرائت قبلی را از آخرین قرائت کم کنید.
برای محاسبه مصرف متوسط مصرف، شما استفاده روزانه و ساعتی را می‌خواهید، بنابراین اگر صورتحساب شما میانگین روزانه را نشان نمی‌دهد، فقط میانگین ماهانه یا سالانه را به ترتیب بر ۳۰ یا ۳۶۵ روز تقسیم کنید و سپس دوباره بر ۲۴ تقسیم کنید تا میانگین مصرف برق ساعتی خود را مشخص کنید. پاسخ شما بر حسب کیلووات خواهد بود. (یک کیلووات ساعت میزان توان مصرفی شما در هر زمان معین ضربدر کل زمان مصرف برق است.)

یک خانه کوچک در آب و هوای معتدل ممکن است چیزی حدود ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه مصرف کند و یک خانه بزرگ‌تر در جنوب که در آن کولرگازی بیشترین سهم مصرف انرژی خانه را به خود اختصاص می‌دهد ممکن است از ۲۰۰۰ کیلووات ساعت یا بیشتر استفاده کند. به طور متوسط ​​خانه‌ها حدود ۹۰۰ کیلووات ساعت در ماه مصرف می‌کنند؛ بنابراین این ۳۰ کیلووات ساعت در روز یا ۱.۲۵ کیلووات ساعت در ساعت است.

میانگین مصرف انرژی روزانه شما میانگین هدف شما برای محاسبه نیازهای خورشیدی شماست. این تعداد کیلووات ساعتی است که منظومه خورشیدی خود برای تولید آن نیاز دارید، اگر بخواهید بیشتر یا نه تمام نیازهای برق خود را پوشش دهید.

توجه به این نکته مهم است که پنل‌های خورشیدی در ۲۴ ساعت شبانه‌روز با حداکثر بازده کار نمی‌کنند. برای مطالعه و آشنایی بیشتر مقاله (پنل‌های خورشیدی چگونه کار می‌کند؟) را بخوانید. برای مثال، شرایط آب و هوایی می‌تواند به‌طور موقت کارایی سیستم شما را کاهش دهد. بنابراین، کارشناسان توصیه می‌کنند که ۲۵ درصد کاهش به میانگین روزانه هدف خود اضافه کنید تا اطمینان حاصل کنید که می‌توانید تمام انرژی پاکی که نیاز دارید تولید و تامین کنید.

محاسبه تعداد پنل با بررسی میزان انرژی خورشیدی تابشی

چند ساعت نور خورشید را می‌توانید در منطقه خود انتظار داشته باشید؟

ساعات اوج نور خورشید برای مکان خاص شما تأثیر مستقیمی بر انرژی‌ای که می‌توانید انتظار داشته باشید پنل خورشیدی خانه شما تولید کند خواهد داشت. برای مثال، اگر در شمال زندگی می‌کنید، نمی‌توانید انتظار داشته باشید که تعداد ساعات اوج نور خورشید را نسبت به کسی که در جنوب زندگی می‌کند، داشته باشید. این بدان معنا نیست که یک صاحب‌خانه در شمال نمی‌تواند از نور خورشید استفاده کند. این فقط به این معنی است که صاحب‌خانه به پنل‌های بیشتری نیاز دارد.

اکنون مصرف ساعتی خود را (به روش توضیح داده شده) در ۱۰۰۰ ضرب کنید تا نیاز تولید برق ساعتی خود را به وات تبدیل کنید. میانگین وات‌ساعتی مورد نیاز خود را بر تعداد ساعات اوج نور خورشید در منطقه خود تقسیم کنید. این مقدار انرژی لازم برای تولید پنل‎های شما در هر ساعت را به شما می‌دهد؛ بنابراین، متوسط ​​مصرف (۹۰۰ کیلووات ساعت در ماه) در منطقه‌ای که پنج ساعت اوج نور خورشید در روز دریافت می‌کند، به ۶۰۰۰ وات نیاز دارد.

چه چیزی بر راندمان خروجی پنل خورشیدی تأثیر می‌گذارد؟

اینجاست که کیفیت پنل خورشیدی تفاوت ایجاد می‌کند. همه پنل‎های خورشیدی شبیه هم نیستند. پنل‎های خورشیدی فتوولتائیک (PV) (که بیشتر در تأسیسات مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرند) بسته به اندازه و کارایی پنل (میزانی که یک پنل می‌تواند نور خورشید را به انرژی تبدیل کند) دارای توانی از حدود ۱۵۰ وات تا ۳۷۰ وات در هر پنل است.

به عنوان مثال در مورد فناوری سلولی، سلول‌های خورشیدی بدون خطوط شبکه در جلو، نور خورشید را بیشتر از سلول‌های معمولی جذب می‌کنند. ساختار سلول‌ها، آن‌ها را قوی‌تر و در برابر ترک‌خوردگی یا خوردگی مقاوم‌تر می‌کند و برخلاف یک اینورتر بزرگ که در کنار خانه نصب شده است یک میکرواینورتر در هر پنل، می‌تواند تبدیل برق را در منبع بهینه کند.

به دلیل این تغییرات گسترده در کیفیت و کارایی، تعمیم در مورد اینکه کدام پنل‎های خورشیدی برای شما مناسب است یا به چه تعداد برای خانه خود نیاز دارید دشوار است. نکته اصلی این است که هرچه پنل‎ها کارآمدتر باشند، وات بیشتری می‌توانند تولید کنند و برای دریافت انرژی خروجی یکسان به سقف کمتری نیاز خواهید داشت. پنل‎های خورشیدی معمولی معمولاً حدود ۲۵۰ وات در هر پنل تولید می‌کنند، با سطوح مختلف کارایی. در مقابل، پنل‌هایی از برندهای معتبر و باکیفیت مقدار انرژی بیشتری تولید می‌کنند.

برای اینکه بفهمید به چه تعداد پنل خورشیدی نیاز دارید، وات مورد نیاز ساعتی خانه خود را تقسیم کنید بر وات پنل‎های خورشیدی تا تعداد کل پنل‎های مورد نیاز خود را محاسبه کنید. به طور مثال یک خانواده با مصرف برق معمولی، به حدود ۲۵ پنل خورشیدی معمولی (۲۵۰ وات) یا ۱۷ پنل (۳۷۰ وات) نیاز دارد.

تعیین انرژی برق مورد نیاز با بررسی قبض برق

تأثیر اندازه پنل خورشیدی چیست؟

اگر سقف کوچک یا غیرعادی دارید، اندازه و تعداد پنل‎های خورشیدی ملاحظات مهمی هستند. با یک مساحت سقف قابل استفاده بزرگ، شاید بتوانید مقداری راندمان را فدا کنید و پنل‌های بزرگ‌تر (با هزینه کمتر برای هر پنل) بخرید تا به خروجی انرژی مورد نظر خود برسید؛ اما اگر مساحت سقف قابل استفاده شما محدود است، یا اگر تا حدی سایه دارد، استفاده از پنل‎های کوچک‌تر با راندمان بالا ممکن است بهترین راه برای ایجاد بیشترین قدرت ممکن در دراز مدت باشد و درنهایت باعث صرفه‌جویی در هزینه شما شود.

امروزه ابعاد پنل خورشیدی معمولی مسکونی حدود 165 سانتی‌متر در 99.5 سانتی‌متر یا 1.5 متر در 1 متر است که در بین تولیدکنندگان تفاوت‌هایی وجود دارد. این ابعاد برای چندین دهه کم و بیش بدون تغییر باقی مانده‌اند، اما کارایی و خروجی از همان ابتدا به طور چشمگیری به سمت بهتر شدن تغییر کرده است.

وزن پنل‎های خورشیدی چقدر است؟

اگر قصد نصب یک سیستم خورشیدی روی پشت‌بام را دارید، دانستن وزن پنل‌های خورشیدی خود یکی دیگر از عوامل کلیدی است که باید در نظر بگیرید. اطلاع از وزن پنل خورشیدی بهترین راه برای اطمینان از این است که سقف شما می‌تواند نصب کامل را پشتیبانی کند یا نه. درحالی‌که وزن پنل‎ها از برندی به برند دیگر متفاوت است، بیشتر پنل‌ها حدود 18 کیلوگرم وزن دارند. برخی دیگر از پنل‎های معمولی تا 22.5 کیلوگرم وزن دارند.

در پایان

پاسخ به تمام سؤالات بالا به شما ایده‌ای در مورد تعداد پنل‌های ایده آل برای نیازهای تولید برق شما می‌دهد یا حداقل یک محدوده واقعی را برایتان مشخص می‌کند. در مرحله بعد، یک نصاب حرفه‌ای باید معماری سقف، زاویه نسبت به خورشید و سایر عوامل را ارزیابی کند تا ببیند چگونه می‌توانید تعداد مناسبی از پنل‌ها را روی سقف خود قرار دهید تا به اهداف تولید انرژی روزانه خود برسید. شما همچنین باید بودجه تمام شده کار را نیز در نظر بگیرید و ببینید با گذشت زمان چقدر پول از انرژِی خورشیدی خود پس‌انداز خواهید کرد.

البته می‌توانید انرژی خورشیدی مازاد را نیز با سیستم‌های خاصی وارد شبکه برق رسانی کنید و از این طریق کسب درآمد کنید. در انتها نیز توصیه می‌کنیم برای جلوگیری از هدر رفت منابع، از یک فرد متخصص کمک بگیرید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سیدصمدجانبراری گفت:

    باسلام شرمنده برای خرید آدرسی یا شماره