فنی مگ
0

راهنمای کامل عیب یابی و تعمیر ماشین لباسشویی

راهنمای کامل عیب یابی و تعمیر ماشین لباسشویی
بازدید 13

ماشین لباسشویی یکی از لوازم خانگی مهم به حساب می‌آید که برای شستشوی انواع البسه و پارچه مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه از ماشین لباسشویی به دفعات استفاده می‌شود، این دستگاه ممکن است به مرور زمان دچار مشکلات و خرابی‌های مختلفی شود. این خرابی‌ها ممکن است در قسمت‌های مختلف ماشین لباسشویی بروز پیدا کنند که هر کدام علل و نشانه‌هایی دارند. آشنایی با علل و نشانه‌های خرابی قسمت‌های مختلف ماشین لباسشویی به کاربران این دستگاه کمک می‌کند که بتوانند عیب‌یابی آن را به صورت دقیق انجام داده و بر این اساس اقدامات لازم برای رفع عیوب شناسایی شده را انجام دهند. از این رو در این مقاله با رایج‌ترین خرابی‌ها و روش تعمیر ماشین لباسشویی را مورد بررسی قرار می‌دهیم. 

علت روشن نشدن ماشین لباسشویی بعد از چرخاندن تایمر

یکی از رایج‌ترین خرابی‌ها و مشکلات موجود در ماشین‌های لباسشویی، روشن نشدن دستگاه پس از چرخاندن تایمر است. بروز این مشکل می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه مورد بررسی قرار می‌دهیم.

1- خرابی پریز برق

یکی از اصلی‌ترین علت‌های روشن نشدن دستگاه پس از چرخاندن یا تنظیم تایمر، خرابی پریز برق ماشین لباسشویی است. برای عیب‌یابی این مشکل باید ابتدا پریز را باز کرده و با استفاده از ولت متر آن را بررسی کرد. در صورتی که ایراد از پریز برق نباشد امکان خرابی کابل به دلیل قطعی یا بریدگی‌های کوچک وجود دارد که باید مورد بررسی قرار بگیرد. 

2- وجود مشکل در کلید روشن و خاموش ماشین لباسشویی

از دیگر دلایلی که می‌تواند منجر به روشن نشدن ماشین لباسشویی پس از چرخاندن و تنظیم تایمر دستگاه شود، خراب بودن کلید روشن و خاموش است. برای این کار باید صفحه کنتاکت‌های تایمر دستگاه باز شده و مورد بررسی قرار بگیرد تا در صورت وجود نقص بتوان نسبت به رفع آن اقدام کرد. 

3- خرابی میکروسوئیچ

در صورتی که به هر دلیل میکروسوئیچ دچار خرابی یا اختلال در عملکرد شده باشد، پس از چرخاندن و تنظیم تایمر، دستگاه روشن نمی‌شود. برای عیب‌یابی این قطعه باید آن را با استفاه از اهم متر بررسی کرد. در صورتی که قطعه مشکلی نداشته باشد باید سیم‌های رابط را بررسی کرده و در صورت وجود مشکل، نسبت به تعویض آن‌ها اقدام کرد. 

4- وجود مشکل در هیدروستات لباسشویی

هیدروستات (Hydrostat) یکی از قطعات مهم در ماشین لباسشویی است که اصلی‌ترین وظیفه آن تنظیم سطح آب ورودی به چرخه شستشوی است. در صورتی که این قطعه بنا به هر دلیلی دچار خرابی یا اختلال عملکرد شود، دستگاه روشن نخواهد شد. در صورتی که روشن نشدن دستگاه پس از چرخاندن تایمر به دلیل خرابی هیدروستات باشد، این قطعه قابل تعمیر نبوده و باید تعویض شود. 

علت عدم آبگیری کامل ماشین لباسشویی

کامل نشدن فرایند آبگیری ماشین لباسشویی یکی دیگر از مشکلات رایج آن به حساب می‌آید. دلایل مختلفی وجود دارد که می‌تواند منجر به کامل نشدن فرایند آبگیری دستگاه شود؛ به همین دلیل در عیب‌یابی دستگاه باید به موارد زیر دقت شود. 

1- باز بودن درب ماشین لباسشویی

یکی از مهم‌ترین دلایل عدم آبگیری در ماشین لباسشویی، باز ماندن درب دستگاه است. درب دستگاه دارای یک سنسور است که در صورت باز بودن دربT فرمان شروع به کار و آبگیری را به کامپیوتر مرکزی ارسال نمی‌کند. به همین دلیل در صورتی که مشاهده کردید دستگاه آبگیری نمی‌کند، به عنوان اولین اقدام بسته بودن درب دستگاه را بررسی کنید. 

2- وجود مشکل در برد الکترونیکی ماشین لباسشویی

در صورتی که علت عدم آبگیری ماشین، باز بودن درب دستگاه نبود، ممکن است این مشکل به دلیل خرابی برد الکترونیکی باشد. اگر برد الکترونیکی دستگاه سوخته باشد ماشین لباسشویی کار نمی‌کند و هیچ کدام از عملیات‌های شستشو اجرا نخواهد شد. 

3- خرابی پمپ آب ماشین لباسشویی

یکی از علت‌های عدم آبگیری ماشین لباسشویی، خراب شدن پمپ آب دستگاه است. در صورتی که پمپ آب خراب شده باشد، آب مورد نیاز برای آبگیری ماشین و شروع فرایند شستشو تأمین نمی‌شود. اگر پس از بررسی پمپ مشخص شد که دچار خرابی شده است، باید نسبت به تعمیر یا تعویض آن اقدام کرد. 

4- تجمع کثیفی و آلودگی در فیلتر ورودی شیر برقی

شیر برقی ماشین لباسشویی دارای یک فیلتر در ورودی است که از وارد شدن رسوبات و ذرات مختلف به آب ورودی دستگاه جلوگیری می‌کند. یکی از دلایل عدم آبگیری ماشین می‌تواند تجمع زیاد کثیفی و‌ آلودگی در این فیلتر باشد. این فیلتر باید هر چند وقت یک بار به صورت منظم باز و تمیز شود تا مشکلی بابت آبگیری دستگاه رخ ندهد. 

5- قطع جریان برق بین سیم‌های رابط تایمر، میکروسوئیچ و هیدروستات

در برخی موارد عدم آبگیری ماشین به دلیل خرابی قطعات مختلف نیست و دلیل اصلی آن سیم‌های رابط بین قطعات مختلف مانند میکروسوئیچ، هیدروستات و تایمر هستند که اتصال برق مشترک ندارند. در این شرایط باید از یک اهم‌متر استفاده کرده و محل بروز خطا در سیم‌های رابط را شناسایی کرد تا در صورت نیاز نسبت به تعویض سیم‌ها اقدام شود. 

6- وجود مشکل در شیر ورودی آب

یکی از دلایل عدم آبگیری ماشین لباسشویی می‌تواند مربوط به وجود خرابی یا مشکل در شیر ورودی آب باشد. در صورتی که آب ورودی از این شیر به داخل دستگاه دبی لازم را نداشته باشد، ماشین به هیچ عنوان روشن نخواهد شد. در این شرایط بررسی مسیر لوله‌کشی آب ورودی به صورت دقیق، بهترین اقدام برای عیب‌یابی و رفع مشکل است. 

آموزش تعمیر ماشین لباسشویی

علت قطع نشدن عملیات آبگیری چیست؟

یکی از رایج‌ترین مشکلات در مدل‌های مختلف ماشین لباسشویی، متوقف نشدن فرایند آبگیری و لبریز شدن مخزن آب دستگاه است. در صورتی که با چنین مشکلی در دستگاه خود مواجه شدید، باید علت آن را با بررسی قطعاتی مانند شیر ورودی آب، هیدروستات و شیلنگ ورودی به هیدروستات شناسایی کنید. البته این امکان نیز وجود دارد که متوقف نشدن آبگیری مربوط به این قطعات نباشد و علت اصلی پاره شدن شیلنگ ورودی به هیدروستات باشد؛ در این شرایط بهترین اقدام تعویض کردن شیلنگ پاره شده است. 

دلیل تمیز نشستن ماشین لباسشویی چیست؟

در برخی موارد پس از اتمام شستشوی لباس‌ها توسط ماشین لباسشویی، کاربران مشاهده می‌کنند که البسه به خوبی شسته و تمیز نشده‌اند. یکی از مهم‌ترین دلایل بروز این مشکل در ماشین‌های لباسشویی به کیفیت مواد شوینده مورد استفاده مربوط می‌شود. در اولین اقدام مواد شوینده مورد استفاده را تغییر داده و از مواد با کیفیت و استاندارد استفاده کنید. در دیگر دلایل بروز این مشکل در ماشین لباسشویی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از موارد شوینده بیش از مقدار مورد نیاز
  • انتخاب برنامه نامناسب برای شستشوی لباس‌ها
  • پر کردن دستگاه بیش از ظرفیت مجاز
  • مسدود شدن مسیر تخلیه ماشین لباسشویی

دلیل ورود آب به مخزن ماشین لباسشویی در حالت خاموش چیست؟

یکی از مشکلات رایج در ماشین‌های لباسشویی که توسط برخی از کاربران گزارش شده، وارد شدن آب به داخل مخزن دستگاه در زمان خاموش بودن است. اختلال در شیر برقی دستگاه را می‌توان اصلی‌ترین علت بروز این مشکل دانست. در این شرایط بهترین کار برای عیب‌یابی، جدا کردن شیر برقی از دستگاه و بررسی آن است. در صورتی که پس از بررسی نیاز به تعویض شیر بود، باید برای این کار اقدام شود. 

علت نچرخیدن دیگ لباسشویی چیست؟

یکی از دیگر مشکلات رایج در ماشین‌های لباسشویی، نچرخیدن دیگ دستگاه است که ممکن است به دلیل قفل شدن موتور دستگاه یا به اصطلاح گیرپاژ کردن آن باشد. نچرخیدن دیگ دستگاه یکی از مشکلاتی است که با رعایت چند نکته می‌توان از آن جلوگیری کرده و آن را برطرف کرد. از اصلی‌ترین دلایل نچرخیدن دیگ لباسشویی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • انسداد پمپ تخلیه
  • پرکردن دستگاه بیش از ظرفیت مجاز
  • خراب شدن تسمه موتور دستگاه
  • خرابی میکروسوئیچ درب دستگاه
  • فرسوده یا معیوب بودن کوپلینگ
  • وجود نقص فنی در موتور دستگاه
  • وجود نقص در چفت درب دستگاه
  • خراب شدن کلاچ
  • وجود ایراد در عملکرد برد فرمان کنترل
  • وجود ایراد در روتور و استاتور دستگاه
  • دفرمه شدن دیگ لباسشویی
  • خراب شدن بلبرینگ دستگاه

دلیل انجام نشدن عملیات بعدی بعد از اتمام عملیات آبگیری چیست؟

اجرا نشدن عملیات‌های بعد از آبگیری از دیگر مشکلات رایج در ماشین لباسشویی به حساب می‌آید. در صورت مواجهه با این مشکل باید علت را در قطعاتی مانند هیدروستات، موتور و اتصال برق سیم رابط بین موتور و تایمر مورد بررسی قرار داد. در صورتی که موتور ماشین نیم‌سوز شده یا به صورت کامل سوخته باشد، پس از آبگیری، عملیات‌های بعدی اجرا نمی‌شود؛ در این شرایط بهترین کار تعمیر یا تعویض موتور است. در صورتی که علت اجرا نشدن عملیات‌ها مربوط به اتصال برق سیم‌های رابط بین موتور و تایمر باشد، بهترین کار تعویض سیم‌ها است. 

دلیل نشتی آب از ماشین لباسشویی چیست؟

در صورتی که مشاهده کردید آب از داخل ماشین لباسشویی نشت می‌کند، اولین اقدام برای عیب‌یابی، پیدا کردن محل دقیق نشت آب از دستگاه است. در صورتی که نشتی آب از رابط‌های پلاستیکی صورت می‌گیرد، بهترین اقدام تعویض کردن رابط‌ها است. در صورتی که قطعاتی مانند مخزن آب، لوله خرطومی متصل به پمپ، شیلنگ خروجی و رابط شیر برقی سوراخ شده باشند، باید برای تعویض آن‌ها قدام شود. یکی دیگر از دلایل نشت آب از ماشین لباسشویی می‌تواند مربوط به خراب شدن لاستیک دور درب دستگاه باشد که با تعویض آن می‌توان به راحتی مشکل را برطرف کرد. 

علت عدم تخلیه درست و کامل آب کثیف ماشین لباسشویی چیست؟

عدم تخلیه کامل آب کثیف ناشی از شستشو از ماشین لباسشویی یکی از مشکلات رایج است که باعث می‌شود شستشوی البسه نیز به خوبی انجام نشود. این مشکل ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد؛ در صورت مواجهه با آن باید موارد زیر را مورد بررسی قرار داده و عیب‌یابی کرد: 

1- انسداد پمپ تخلیه

در صورتی که پمپ تخلیه دستگاه به هر دلیل مسدود شده باشد، آب کثیف از داخل ماشین خارج نخواهد شد. بهترین اقدام برای برطرف کردن این مشکل، بررسی پمپ تخلیه و تمیز کردن آن به صورت کامل است. 

2- خرابی پمپ تخلیه

اصلی‌ترین وظیفه پمپ تخلیه در ماشین لباسشویی، خارج کردن آب کثیف ناشی از شستشوی البسه از دستگاه است. یکی از دلایل عدم خروج آب کثیف از ماشین به خرابی پمپ تخلیه مربوط می‌شود. در صورتی که این قطعه خراب شده باشد بهترین اقدام برای رفع مشکل، تعویض قطعه با پمپ تخلیه جدید است. 

3- انسداد محل خروج آب

در صورتی که محل خروج آب از ماشین لباسشویی به هر دلیل مسدود شده باشد، آب کثیف از داخل دستگاه خارج نمی‌شود. بهترین اقدام برای رفع مشکل در این شرایط خارج کردن پرزها و آشغال و رسوبات تجمع یافته در این محل است که باعث می‌شود محل خروج آب باز شود. 

4- انسداد فیلتر لباسشویی

کوین تراپ (Coin trap) یا فیلتر لباسشویی، قطعه‌ای است که در معرض تجمع انواع آلودگی و پرز لباس‌های مختلف قرار دارد. به همین دلیل یکی از دلایل عدم تخلیه درست و کامل آب کثیف از ماشین لباسشویی می‌تواند مربوط به انسداد این فیلتر باشد. از بسیاری از مدل‌های ماشین لباسشویی این فیلتر در قسمت پایین کابین قرار گرفته که با چرخاندن آن در خلاف جهت عقربه‌های ساعت می‌توان آن را باز کرده و تخلیه و تمیز کرد. 

دلیل گرم نبودن آب ماشین لباسشویی چیست؟

استفاده از آب گرم یکی از مواردی است که در بهتر تمیز شدن لباس‌ها تأثیر زیادی دارد. یکی از مشکلات رایج در ماشین لباسشویی گرم نشدن آب ورودی به ماشین به میزان لازم است. قطعات مختلفی مانند المنت یا هیتر، سنسور دما یا ترموستات، تایمر و هیدروستات می‌توانند در گرم نشدن آب ورودی به ماشین به میزان کافی دخیل باشند. در صورت مواجهه با این مشکل در ماشین لباسشویی موارد زیر را مورد بررسی قرار دهید. 

علت خرابی ماشین لباسشویی

1- خرابی المنت یا هیتر لباسشویی

یکی از اصلی‌ترین قطعات در ماشین لباسشویی که وظیفه دارد آب ورودی را از نظر دما به میزان مورد نیاز برساند، المنت یا هیتر است. در صورتی که آب به میزان کافی گرم نمی‌شود، ممکن است به دلیل اختلال در عملکرد این قطعه باشد. با استفاده از یک اهم‌متر می‌توان سلامت هیتر یا المنت دستگاه را مورد بررسی قرار داده و میزان مقاومت آن را اندازه‌گیری کرد. در زمان تست در صورتی که عددی خارج از بازه 20 تا 50 توسط اهم‌متر نمایش داده شود به این معنی است که المنت خراب شده و باید برای تعویض آن اقدام شود. 

2- خرابی ترموستات لباسشویی

یکی از قطعات مهم در ماشین لباسشویی، ترموستات است که وظیفه دارد آب داخل دستگاه را از نظر دمایی تنظیم کند. در صورتی که این قطعه دچار اختلال یا خرابی شده باشد، آب ماشین گرم نمی‌شود. برای عیب‌یابی باید ترموستات را باز و بررسی کرد؛ در صورت خرابی ترموستات،‌ بهترین اقدام تعویض کردن آن است. 

3- خرابی تایمر ماشین لباسشویی

تایمر هم جزو قطعاتی است که در گرم شدن آب ماشین لباسشویی نقش مهمی ایفا می‌کند. خراب شدن این قطعه نیز می‌تواند باعث شود که آب به اندازه لازم گرم نشود. در این شرایط بهترین اقدام، تعویض کردن تایمر است. در صورتی که کابل رابط بین تایمر و هیتر لباسشویی مشکل داشته باشد، با تعویض کردن کابل می‌توان به راحتی مشکل را برطرف کرد. 

4- خرابی هیدروستات لباسشویی

هیدروستات در ماشین لباسشویی یک کلید قطع و وصل است که پرشدن آب در داخل دستگاه را تشخیص می‌دهد. البته که این تنها وظیفه این قطعه نبوده و وظیفه دارد که زمان رفتن دستگاه به حالت گرم کردن یا خشک کردن را نیز تشخیص دهد. در صورتی که هیدروستات دچار خرابی شده باشد فرایند آب‌گیری به خوبی انجام نشده و به همین دلیل ممکن است آب به دمای مورد نیاز برای شستشو نرسد. 

دلیل کار نکردن موتور بعد از عملیات آبگیری چیست؟

کار نکردن موتور ماشین لباسشویی یکی از رایج‌ترین مشکلات این دستگاه به حساب می‌آید که به عوامل مختلفی مانند خراب شدن خازن راه‌انداز، سفت شدن تسمه و از کار افتادن چرخ‌دنده بستگی دارد. در صورتی که از عملیات آبگیری متوجه شدید که موتور دستگاه کار نمی‌کند باید موارد زیر را مورد توجه قرار دهید. 

1- خرابی خازن راه انداز

اگر زمانی که آبگیری در ماشین لباسشویی به اتمام می‌رسد، مشاهده کردید که از موتور دستگاه صدای غیر عادی به گوش می‌رسد و سپس از کار می‌افتد، باید خازن راه‌انداز دستگاه مورد بررسی قرار بگیرد. در صورتی که هر مشکل جزئی و کلی در خازن وجود داشته باشد، موتور دستگاه متوقف شده و کار نمی‌کند. برای مثال در صورتی که سیم‌های رابط این قطعه جدا شده باشند، با اتصال مجدد این سیم‌ها می‌توان موتور را راه‌اندازی کرد. اما در صورتی که خازن خراب شده باشد، بهترین اقدام تعویض کردن این قطعه است. 

2- وجود مشکل در چرخ دنده لباسشویی

یکی از دلایل توقف موتور ماشین لباسشویی وجود مشکل در چرخ‌دنده است. در صورتی که توقف موتور به صورت ناگهانی باشد علت آن خرابی چرخ‌دنده است. در این شرایط تعویض کردن چرخ‌دنده بهترین اقدام است. 

3- سفت شدن تسمه

یکی از مهم‌ترین دلایل توقف موتور ماشین لباسشویی سفت بودن بیش از حد تسمه موتور است. از طریق رگلاژ کردن تسمه به راحتی می‌توان این مشکل را برطرف کرد. 

دلیل لرزش بیش از حد ماشین لباسشویی به هنگام انجام عملیات شست و شو چیست؟

یکی از مشکلات رایج در مورد ماشین‌های لباسشویی که درصد زیادی از افراد آن را مشاهده کرده‌اند، لرزش بیش از حد دستگاه در زمان شستشوی لباس‌ها و همچنین فعال شدن دور خشک‌کن است. لرزش بیش از حد ماشین در زمان کار کردن می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد که در صورت مشاهده باید عیب‌یابی شده و علت اصلی آن مشخص و رفع شود.

به غیر از ایراد در قطعات یکی از اصلی‌ترین دلایل لرزش بیش از حد ماشین در زمان کار کردن مربوط به نحوه استفاده کردن از آن است. به عنوان مثال پر کردن محفظه شستشو بیش از ظرفیت استاندارد یکی از مهم‌ترین دلایل لرزش دستگاه است. به طور کلی در صورتی که در زمان شستشوی لباس‌ها لرزش بیش از حد در دستگاه مشاهده کردید برای عیب‌یابی موارد زیر را مورد بررسی قرار دهید:

1- کمک فنرهای لباسشویی

بروز مشکل در کمک فنرهای دستگاه را می‌توان یکی از مهم‌ترین علت‌های لرزش ماشین لباسشویی در زمان کار دانست. پس از چند سال استفاده از دستگاه احتمال دارد که کمک فنرها مستهلک و فرسوده شده و کارایی اولیه خود را از دست داده باشند. در این شرایط تعویض کردن کمک فنرهای دستگاه بهترین اقدام برای رفع مشکل لرزش دستگاه حین عملیات‌های مختلف شستشو است. 

2- دیگ و قطعات آبکش ماشین لباسشویی

دیگ و آبکش از مهم‌ترین قطعاتی هستند که می‌توانند در لرزش شدید دستگاه در زمان کار نقش مؤثری ایفا کنند. سه نظام یکی از قطعات دیگ ماشین است که خرابی آن می‌تواند منجر به ایجاد لرزش‌های شدید در ماشین شود. یکی دیگر از دلایل این لرزش‌های می‌تواند به شفت تعبیه شده در آبکش مربوط شود که نقش بسیار مهمی در چرخش صحیح دیگ در زمان شستشو دارد. در صورتی که پس از بررسی علت لرزش شدید به دلیل خرابی این قطعات بود، باید برای تعویض آن‌ها اقدام کرد. 

علت صدای زیاد لباسشویی چیست؟

اگر در زمان کار کردن ماشین لباسشویی صداهای غیرطبیعی از آن به گوش رسید می‌تواند نشان دهنده وجود مشکل اساسی در دستگاه باشد. البته در بسیاری از موارد این صداها به دلیل وارد شدن اجسام مختلف مانند سکه، گیره و غیره به داخل ماشین و برخورد با دیگ است. اگر منشاء صدا وارد شدن اجسام خارجی به داخل دیگ دستگاه نباشد باید به زمان بروز صدا به منظور عیب‌یابی دقیق مشکل دستگاه توجه شود. با توجه به روال کارکرد ماشین لباسشویی از صدای تولید شده می‌توان مشخص کرد که این صدا از پمپ تخلیه است یا بلبرینگ عامل اصلی تولید صدا است. 

در صورتی که صدا در برخی موارد مانند زمان شروع به کار دستگاه قبل از شروع چرخش دیگ، در اواسط شستشو یا قبل از شروع دور تند ماشین شنیده شود به احتمال زیاد صدا به دلیل معیوب بودن پمپ تخلیه است. اما در صورتی که صدا به صورت مداوم در زمان کار کردن ماشین شنیده شود و در حالت خشک‌کن به اوج برسد،‌ نشان دهنده معیوب بودن بلبرینگ‌های دستگاه است.

مهم‌ترین علت خراب شدن بلبرینگ‌های ماشین لباسشویی، استفاده از ماشین برای شستشوی لباس‌های سنگین یا پتو و حوله است. برای شناسایی علت و رفع صدای زیاد ماشین می‌توان درب دستگاه را باز کرده و دیگ را چرخاند و متوجه شد که آیا علت صدا وجود اجسام خارجی است یا بلبرینگ‌ها عامل اصلی صدا هستند.

دلیل باز نشدن درب ماشین لباسشویی بعد از اتمام کار چیست؟

در خصوص باز نشدن درب ماشین لباسشویی پس از اتمام کار باید به این نکته توجه کرد که معمولاً مدت زمان کوتاهی طول می‌کشد تا قفل دستگاه باز شود. اما در مواردی ممکن است این زمان طولانی شده یا درب ماشین باز نشود. از مهم‌ترین دلایل بروز این مشکل در ماشین‌های لباسشویی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بالاتر بودن دمای داخل دستگاه از حد استاندارد
  • فعال بودن قفل کودک
  • قفل شدن درب به دلیل فشار هوا
  • حجم زیاد لباس‌های داخل دیگ دستگاه

علت بوی نامطبوع ماشین لباسشویی چیست؟

یکی از مشکلاتی که توسط کاربران در مورد ماشین لباسشویی گزارش می‌شود، استشمام بوی نامطبوع از داخل دستگاه است. وجود بوی نامطبوع در دستگاه می‌تواند بر روی لباس‌ها نیز اثر گذاشته و باعث بو گرفتن آن‌ها شود. از مهم‌ترین دلایل بوی نامطبوع در ماشین لباسشویی که در زمان عیب‌یابی باید مورد توجه قرار بگیرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم تخلیه کامل آب خروجی از دستگاه به دلیل ایراد در لوله‌کشی
  • پر شدن و مسدود شدن فیلتر تخلیه با انواع آشغال و رسوبات
  • ماندن لباس‌ها در داخل دیگ ماشین لباسشویی برای مدت زمان طولانی پس از اتمام فرایند شستشو
  • تمیز نکردن جا پودری دستگاه

علت عمل نکردن قفل حرارتی ماشین لباسشویی چیست؟

قفل حرارتی یکی از قطعات مهم ماشین لباسشویی محسوب می‌شود که در صورت اختلال در عملکرد آن، درب ماشین پس از پایان شستشو باز نمی‌شود. عملکرد قفل حرارتی به این شکل است که معمولاً 2 الی 3 دقیقه پس از پایان فرآیند شستشو، قفل درب را آزاد می‌کند تا کاربر بتواند لباس‌های شسته شده را تخلیه کند. استفاده بیش از حد از ماشین لباسشویی باعث می‌شود که قفل حرارتی آسیب دیده و عملکرد آن با اختلال مواجه شود. 

دلیل قفل شدن درب لباسشویی در اثر فشار هوا چیست؟

برخی از مدل‌های ماشین لباسشویی دارای قفل ایمنی درب پتوماتیک هستند؛ در این نوع مدل‌ها یکی از مهم‌ترین علت‌های باز نشدن قفل درب پس از اتمام شستشو، افزایش فشار در دیگ دستگاه است. زمانی که کاربر بیش از حد مجاز و استاندارد تعیین شده،‌ لباس در داخل لباسشویی قرار می‌دهد، منجر به بالا رفتن فشار در دیگ شده و این مکانیزم اجازه باز شدن درب پس از پایان شستشو را نمی‌دهد. 

علت برق داشتن بدنه لباسشویی چیست؟

یکی از رایج‌ترین مشکلات گزارش شده توسط کاربران، برق‌دار بودن دستگاه در زمان تماس با آن است. از مهم‌ترین دلایل برق‌دار بودن بدنه لباسشویی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وجود اتصالی یا هر نوع عیب در سیستم برق‌کشی
  • سوختن موتور و ایجاد اتصال بدنه
  • متصل نبودن سیم ارت یا اتصال به زمین یا قطع بودن آن
  • نشتی داشتن یکی از قطعات سیم برق‌رسانی
  • شکسته شدن لولای درب دستگاه

برق‌دار شدن بدنه ماشین لباسشویی یک مشکل جدی و در عین حال خطرناک است زیرا می‌تواند منجر به برق‌گرفتگی یا سوختگی کاربران شود. برای عیب‌یابی و رفع مشکل برق‌دار شدن بدنه دستگاه، بهتر است موارد زیر را مورد توجه قرار دهید:

  • بررسی قسمت‌های مختلف دستگاه از نظر وجود نشتی برق
  • اطمینان از سالم بودن و متصل بودن سیم اتصال به زمین دستگاه
  • بررسی سیم‌کشی و اتصالات برقی ماشین لباسشویی و تعویض آن‌ها در صورت وجود خرابی
  • بررسی سیم‌پیچ داخلی دستگاه، هیتر و خازن پارازیت‌گیر
  • بررسی پریز برق، دوشاخه و کابل برق دستگاه از نظر سالم بودن و نداشتن مشکل

دلیل خاموش شدن ناگهانی لباسشویی چیست؟

یکی از مشکلاتی که برخی از کاربران در مورد ماشین لباسشویی گزارش کرده‌اند، خاموش شدن ناگهانی دستگاه حین کار است. از جمله دلایل این مشکل که در زمان عیب‌یابی باید مورد توجه قرار بگیرد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • معیوب یا خراب بودن تایمر
  • معیوب یا خراب بودن میکروسوئیچ درب ماشین
  • وجود مشکل یا خرابی در دوشاخه دستگاه
  • نوسان برق
  • خراب شدن زبانه و قفل درب ماشین لباسشویی
  • معیوب یا خراب بودن دکمه استارت (شروع) دستگاه
  • وارد نشدن آب به درون مخزن دستگاه
  • وجود نقص فنی یا خرابی در موتور ماشین

علت کار نکردن دور تند لباسشویی چیست؟

یکی از مراحل مهم در شستشوی البسه با ماشین لباسشویی، دور تند دستگاه است که در آن آبگیری انجام شده و آب لباس‌ها به صورت کامل گرفته می‌شود در صورتی که دور تند لباسشویی به هر دلیل کار نکند، آبگیری به خوبی انجام نشده و لباس‌های خیس باقی می‌ماند. از مهم‌ترین دلایل کار نکردن دور تند در ماشین لباسشویی که باید مورد توجه قرار بگیرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وجود نوسان در شبکه برق
  • تنظیم نبودن برنامه خشک کن در دستگاه
  • وجود نقص و ایراد در عملکرد پمپ تخلیه به منظور خارج کردن آب از دستگاه
  • مسدود شدن شیلنگ تخلیه آب و عدم تخلیه آب به صورت صحیح و کامل
  • خراب شدن برد یا موتور ماشین لباسشویی

چرا لباسشویی خاموش و قطع نمی‌شود؟

یکی از مشکلاتی که ممکن است در زمان استفاده از ماشین لباسشویی در مدل‌های مختلف با آن مواجه شوید، متوقف نشدن دستگاه یا گیر کردن آن در یکی از مراحل شستشو است. در واقع در این شرایط دستگاه پس از پایان عملیات شستشو خاموش نمی‌شود یا در یکی از مراحل گیر کرده و وارد مرحله بعدی نخواهد شد. دلایل متعددی می‌تواند باعث بروز چنین مشکلی در ماشین لباسشویی شود که در زمان عیب‌یابی و اقدام برای رفع آن باید مورد توجه قرار بگیرد. از مهم‌ترین دلایل بروز این مشکل در دستگاه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اختلال یا بروز ایراد در عملکرد پمپ تخلیه دستگاه و عدم تخلیه آب به صورت کامل و صحیح
  • بروز اختلال یا نقص فنی در موتور دستگاه و متوقف شدن تایمر یا برد در یک وضعیت ثابت
  • خراب شدن و آسیب دیدن برد دستگاه

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *