فنی مگ
0

علت روشن نشدن یخچال بعد از جابجایی چیست؟

علت روشن نشدن یخچال بعد از جابجایی چیست؟
بازدید 43

روشن نشدن یخچال بعد از جابجایی یکی از رایج‌ترین مشکلات ایجاد شده برای یخچال و فریزر است. بسیاری از کسانی که اسباب‌کشی انجام می‌دهند، یا به هر دلیل دیگری یخچال و فریزر را جابه‌جا می‌کنند؛ با مشکل روشن نشدن این وسایل مواجه می‌شوند. باتوجه به قیمت بالای انواع یخچال و فریزر و اهمیت استفاده از آن‌ها در خانه و محل کار، باید به خوبی از این وسایل نگهداری کنید. بخشی از نگهداری اصولی از یخچال هم به جابجایی درست این وسیله و روشن کردن به موقع آن مربوط است. در ادامه مطلب مهم‌ترین علت روشن نشدن یخچال بعد از جابجایی و راه‌های برطرف کردن آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

علت‌ روشن نشدن یخچال بعد از جابجایی

یخچال یکی از حساس‌ترین وسایل الکتریکی نسبت به جابه‌جایی غیر اصولی است. به همین علت قبل از آشنایی با علل روشن نشدن یخچال بعد از جابجایی، باید با روش حمل اصولی این وسایل آشنا باشید. برای جابه‌جا کردن یخچال و فریزر باید تا حد امکان این وسایل را به صورت عمودی حرکت دهید. در شرایطی که مجبور به انتقال افقی هستید؛ باید شیب حرکت یخچال را به حالت ایستاده و عمودی نزدیک کنید.

بسته‌بندی اصولی و روشن نکردن یخچال برای یک مدت زمان مشخص بعد از جابه‌جایی هم به جلوگیری از ایجاد مشکلات فنی برای یخچال و فریزر کمک می‌کنند. توصیه می‌کنیم؛ یخچال و فریزرهایی که در مسافت‌های طولانی جابه‌جا شده‌اند؛ حداقل 2 تا 5 ساعت بعد از اتمام فرآیند انتقال، روشن شوند. چنانچه یخچال به صورت افقی جابه‌جا شده باشد؛ باید به اندازه مدت زمانی که در حالت افقی قرار گرفته است، به صورت عمودی باقی مانده و سپس روشن شود. برای مثال چنانچه یخچال 6 ساعت در حالت افقی قرار گرفته است؛ باید 6 ساعت در وضعیت عمودی باقی مانده و سپس دوشاخه آن به پریز برق وصل شود.

اگر با رعایت نکات فوق، باز هم با مشکل روشن نشدن یخچال مواجه شدید؛ ممکن است یک یا چند مورد از دلایل زیر شکل گرفته باشند:

1_ وجود ایراد در برق ورودی یخچال

اگر بعد از جابه‌جایی یخچال دوشاخه را به پریز وصل کردید، ولی یخچال روشن نشد؛ ابتدا باید برق پریز و دوشاخه را بررسی کنید. گاهی اوقات پریز بدون برق است، یا اینکه سیم و دوشاخه یخچال هنگام جابه‌جایی آسیب می‌بینند. بنابراین بهتر است ابتدا ساده‌ترین مشکلات را بررسی کنید. برای انجام این کار حتما از ابزارهای سالم مانند فازمتر استفاده کرده و جریان برق محیط را قطع کنید. در صورت نیاز می‌توانید از تکنسین‌های برقکار کمک بگیرید.

2_ مشکلات برد الکترونیکی

یخچال دارای چندین قطعه حساس به ضربه است، به همین علت باید با احتیاط حمل شود. در صورتی که به برد الکترونیکی یخچال ضربه فیزیکی وارد شود؛ شرایط برای روشن نشدن یخچال فراهم خواهد شد. برد الکترونیکی یخچال، یکی از اصلی‌ترین قطعات این وسیله محسوب می‌شود. این قطعه دارای اتصالات الکتریکی مختلف بوده و بسیار حساس است. بهتر است بررسی برد الکترونیکی و تعمیر آن را به تکنسین‌های حرفه‌ای بسپارید.

3_ ایراد داشتن ترموستات

وظیفه ترموستات در یخچال، کنترل دماست. چنانچه ترموستات خراب باشد؛ موتور یخچال برای به گردش در آوردن گاز مبرد روشن نشده و حرکت نمی‌کند. به این ترتیب با مشکل روشن نشدن یخچال بعد از جابجایی مواجه خواهید شد. برای بررسی وضعیت ترموستات می‌توانید کار نسبتا ساده زیر را انجام دهید:

  • ابتدا باید ورودی و خروجی ترموستات را جدا کرده و اهم متر را به آن‌ها وصل کنید.
  • در صورتی که ترموستات سالم باشد؛ با وصل کردن کلید، عقربه به سمت صفر حرکت می‌کند.
  • همزمان با قطع کردن کلید هم عقربه به سمت بی نهایت جابه‌جا خواهد شد.

چنانچه حرکت عقربه نشان دهنده وضعیت‌هایی به جزء موارد نامبرده باشد؛ ترموستات خراب است.

4_ خراب شدن موتور یخچال

موتور یخچال که به عنوان کمپرسور هم شناخته می‌شود؛ مهم‌ترین نقش را در عملکرد این وسیله ایفا می‌کند. کمپرسور گاز مبرد را به حرکت درآورده و باعث جذب گرما و سرد شدن یخچال می‌شود. بنابراین اگر کمپرسور آسیب ببیند؛ یخچال سرد نخواهد شد. گاهی اوقات مشکلات موتور یخچال بسیار ساده بوده و قابل تعمیر هستند. در برخی موارد هم باید کمپرسور را به طور کامل تعویض کنید.

5_ مشکلات تایمر دیفراست

در یخچال‌های بدون برفک برای انجام عملیات یخ زدایی از تایمر دیفراست استفاده می‌شود. این فرآیند در زمان خاموش شدن موتور انجام خواهد شد. وجود مشکلات فنی برای تایمر دیفراست می‌تواند باعث ایجاد اختلال در روشن و خاموش شدن یخچال و انجام فرآیند برفک زدایی شود. به همین علت باید از تکنسین‌های حرفه‌ای برای بررسی وضعیت تایمر دیفراست کمک بگیرید.

6_ خراب شدن رله استارت، خازن و اورلود

موتور یا همان کمپرسور یخچال یک سیستم الکتریکی است که با چندین قطعه دیگر ارتباط دارد. از جمله مهم‌ترین قطعات که بر عملکرد کمپرسور و روشن شدن آن اثر می‌گذارند، عبارتند از رله استارت، خازن و اورلود. وارد شدن آسیب به این قطعات هنگام جابجایی یخچال، باعث روشن نشدن آن می‌شود.

7_ وجود ایراد در سیم ‌کشی داخلی

از جمله دیگر دلایل روشن نشدن یخچال بعد از جابجایی، ایرادات سیم‌کشی داخلی است. ممکن است هنگام جابه‌جایی یخچال به این دستگاه ضربه فیزیکی وارد شده یا بنا به هر دلیل دیگری، اتصالات سیم‌کشی داخلی شل یا قطع شوند. به این ترتیب برق در بخش‌های الکتریکی جریان پیدا نکرده و یخچال روشن نمی‌شود. بررسی سیم‌کشی داخلی یخچال باید توسط تکنسین‌های مجرب انجام شود.

8_ جابجایی غیر اصولی و نادرست

همانطور که گفتیم حمل غیر اصولی، وارد شدن ضربه فیزیکی و حتی روشن کردن یخچال بلافاصله بعد از جابجایی باعث ایجاد مشکلات جدی می‌شوند. به همین علت باید تا حد امکان یخچال را آهسته و در حالت عمودی جابه‌جا کنید. همچنین با جلوگیری از وارد شدن ضربه فیزیکی به یخچال مانع از آسیب زدن به قطعات آن خواهید شد. بعد از جابجایی یخچال هم بهتر است بلافاصله دوشاخه یخچال را به پریز برق متصل نکنید.

چند ساعت بعد از جابجایی یخچال را به برق بزنیم؟

یکی از رایج‌ترین سوالاتی که در مورد جابه‌جایی یخچال مطرح می‌شود؛ این است که چند ساعت بعد از جابجایی، یخچال را به برق بزنیم؟ پاسخ این سوال شرایط و بخش‌های مختلفی دارد که در ادامه مطلب به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • چنانچه یخچال را به صورت عمودی، بدون بلند کردن و در مسافت‌های کوتاه جابه‌جا می‌کنید؛ می‌توانید یخچال را بلافاصله به برق بزنید.
  • در صورت جابه‌جایی یخچال به صورت عمودی در مسافت‌های بیشتر مانند اسباب‌کشی، باید 2 تا 5 ساعت بعد دوشاخه را به پریز وصل کنید.
  • اگر یخچال به صورت افقی حمل شده است؛ باید مدت زمان بیشتری را برای روشن کردن یخچال در نظر بگیرید.

برای مثال چنانچه یخچال 24 ساعت در وضعیت افقی قرار گرفته است؛ باید 24 ساعت یخچال را در حالت ایستاده قرار دهید. در غیر این صورت در عملکرد کمپرسور اختلال ایجاد شده و یخچال سرد نمی‌شود.

نحوه روشن کردن یخچال بعد از جابجایی

یخچال یک وسیله مهم با عملکرد بسیار حساس است. بنابراین باید هنگام روشن کردن آن بعد از جابجایی چند نکته مهم را رعایت کنید. در ادامه مطلب به بررسی این موضوع می‌پردازیم:

  • بعد از جابه‌جایی یخچال باید مدت زمان استراحت که در قسمت قبلی همین مطلب به آن اشاره کردیم، رعایت شود.
  • سپس باید وضعیت دوشاخه، سیم برق و پریز را بررسی کنید.
  • حتما برای روشن کردن یخچال از ترانس یا محافظ برق استفاده کنید.
  • در نهایت دوشاخه را به پریز وصل کرده و دما را تنظیم کنید.

توصیه می‌کنیم بعد از روشن شدن یخچال ابتدا دما را بر روی درجه متوسط قرار دهید. سپس با یک شیب ملایم، دما را به میزان دلخواه برسانید.

بهترین شکل جابجایی یخچال در اسباب ‌کشی

نحوه جابجایی یخچال در اسباب‌کشی می‌تواند باعث ایجاد مشکلات جدی یا حفظ سلامت یخچال شود. برای جابه‌جایی یخچال حین اثاث‌کشی باید از حمل افقی آن خودداری کنید. تا حد امکان باید یخچال به صورت عمودی یا با شیب بسیار کم حمل شود. بسته‌بندی اصولی و جلوگیری از وارد شدن ضربه فیزیکی به یخچال هم اهمیت بسیار زیادی دارد. به همین علت باید یخچال را در راه پله ساختمان با احتیاط حمل کنید.

چرا خاموش کردن یخچال قبل از اسباب ‌کشی مهم است؟

آیا می‌دانید نباید یخچال را بلافاصله بعد از خاموش کردن، جابه‌جا کنید؟ موتور یخچال بعد از خاموش شدن، داغ است و نباید جابه‌جا شود. تکان دادن یخچالی که موتور آن داغ است باعث ایجاد مشکلات جدی می‌شود. بنابراین قبل از اسباب‌کشی باید محتویات داخل یخچال را خارج کرده و تا سرد شدن کامل موتور صبر کنید. بعد از جابه‌جایی یخچال هم باید مدت زمان کافی را برای روشن کردن آن در نظر بگیرید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *