برای تامین نور و روشنایی در محیطهای تاریک میتوانید از وسایل و تجهیزات مختلفی استفاده کنید. چراغ قوه یکی از کاربردیترین تجهیزات تامین کننده نور و روشنایی است که در مدلهای مختلف تولید میشود. هر یک از انواع چراغ قوه با تبدیل انرژی الکتریسیته، نور ساطع کرده و مشخصات فنی متنوعی دارند. از چراغ قوههای امروزی میتوانید برای تامین روشنایی در طول سفر، فعالیت در کارگاههای فنی و حتی در زمان قطعی برق استفاده کنید. با توجه به تنوع گستردهای که در تولید چراغ قوه وجود دارد؛ باید هنگام خرید این نوع تجهیز نور و روشنایی چند نکته مهم را در نظر بگیرید. با اطلاع از راهنمای خرید چراغ قوه و بررسی جزئیات آن میتوانید یکی از بهترین چراغ قوههای موجود را انتخاب کنید. در ادامه مطلب به بررسی جزئیات بیشتری از راهنمای خرید چراغ قوه میپردازیم.
آشنایی با انواع چراغ قوه و بررسی کاربردهای آنها
در حال حاضر انواع مختلفی از چراغ قوه توسط شرکتهای تولید کننده؛ طراحی و عرضه میشوند. هر یک از چراغ قوههای موجود، ویژگیها و کاربردهای مختص به خود را دارند. برای خرید چراغ قوه باید بدانید چند نوع از این محصول نور و روشنایی وجود دارند. سپس با کاربردهای هر یک از آنها آشنا شوید. انواع چراغ قوه شامل موارد زیر هستند:
1_ دستی
سادهترین چراغ قوهای که امروزه تولید میشود؛ چراغ قوه دستی است. مدلهای مختلف چراغ قوه دستی ممکن است دارای یک دسته باشند یا بدون دسته طراحی و تولید شوند. همانطور که از نام چراغ قوههای دستی مشخص است؛ باید آنها را در دست گرفته و جابهجا کنید. از مدلهای مختلف چراغ قوه دستی برای تامین نور در شرایط مختلف مانند سفر، قطعی برق، کمپینگ، کارگاههای فنی و… استفاده میشود.
2_ نورافکن
از جمله قدرتمندترین چراغهای تولید شده میتوانیم به نورافکن اشاره کنیم. چراغهای نورافکن دارای برد طولانی بوده و شدت نوردهی آنها بسیار زیاد است. بدنه نورافکنها در برابر ضربات فیزیکی مقاوم بوده و این نوع تجهیزات روشنایی از طول عمر بالایی برخوردار هستند. مدلهای مختلف نورافکن برای انجام گشتزنی، شکار، عبور از مناطق گسترده و غیر معمول کاربرد دارند.
3_ چراغ پیشانی (هدلایت)
برای تامین نور در موقعیتهایی که امکان استفاده از چراغ قوه دستی ندارید؛ میتوانید از هدلایت استفاده کنید. چراغ پیشانی یک نوع چراغ قوه منحصر به فرد و کاربردی است که بر روی پیشانی فرد نصب میشود. به این ترتیب بدون نیاز به دست گرفتن و جابهجایی، میتوانید نور مورد نیاز کار خود را تامین کنید. از هدلایتها برای انجام کارهای فنی و تعمیرگاهی، سفر، دوچرخهسواری، کوهنوردی، پیادهروی و هر کار دیگری که دست گرفتن چراغ قوه امکانپذیر نیست، استفاده میشود.
4_ چراغ قوه زمینی
این نوع از چراغ قوههای امروزی را میتوانیم همان چراغهای اضطراری در نظر بگیریم. انواع چراغ قوه زمینی قابلیت قرارگیری بر روی زمین، نصب به صورت دیواری و حتی استفاده پرتابل دارند. مدلهای مختلف چراغ قوه زمینی در توانهای متنوع تولید شده و برای تامین روشنایی هر نوع محیطی کاربرد دارند. از کمپینگها تا پارکینگ ساختمانهای امروزی، همگی محیط مناسبی برای استفاده از چراغ قوه زمینی هستند.
5_ پلیسی
توجه به حساسیت بسیار زیاد کار نیروهای پلیس منجر به تولید نوعی چراغ قوه حرفهای شده است. چراغ قوه پلیسی یک تجهیز روشنایی منحصر به فرد است که ویژگیهای بسیار مهمی دارد. بدنه مقاوم در برابر ضربه، ضد آب بودن، برد نور مناسب و استفاده آسان از جمله مهمترین ویژگیهای چراغ قوه پلیسی محسوب میشوند.
6_ چراغ اضطراری
همانطور که گفتیم مدلهای مختلف چراغ زمینی همان چراغ اضطراری هستند. چراغهای اضطراری قابلیت قرارگیری به صورت ایستاده و زمینی داشته و از طرفی میتوانید آنها را بر روی دیوار نصب کنید. انواع چراغ اضطراری به واسطه گستره نور مناسبی که دارند برای تامین روشنایی هر نوع محیطی قابل استفاده هستند.
7_ فانوسی
اگر قصد خرید چراغ قوه با ظاهری زیبا و نوستالژیک دارید؛ چراغ فانوسی یک انتخاب مناسب است. چراغ قوههای فانوسی ظاهری شبیه به فانوسهای قدیمی دارند، ولی منبع تامین انرژی، تولید و ساطع کننده نور در آنها جدید و امروزی است. از چراغ قوه فانوسی معمولا در کمپینگها، چادرهای مسافرتی و موارد این چنینی استفاده میشود.
8_ چراغ قوه شکاری
در میان انواع چراغ قوههای امروزی، تجهیزاتی با کاربردهای حرفهای وجود دارند. برخی از چراغ قوهها مانند مدلهای پلیسی و شکاری برای تامین روشنایی در شرایط سخت کاربرد داشته و بر همین اساس بدنهای مقاوم دارند. چراغ قوههای شکاری برد نور بسیار طولانی داشته و به همین علت در محیطهای گسترده مورد استفاده قرار میگیرند.
9_ لیزری
از جمله دیگر چراغ قوههای حرفهای میتوانیم به مدلهای لیزری اشاره کنیم. چراغ قوه لیزری برد نور منحصر به فردی دارد. به همین علت میتوانید دورترین نقاط را هم با استفاده از چراغ لیزری مشاهده کنید.
بررسی رنگ نور در چراغ قوه
در کنار اطلاع از نوع چراغ قوه اعم از دستی، زمینی، هدلایت، پلیسی و… باید رنگ نور مدلهای موجود را هم بررسی کنید. رنگ نور چراغ قوههای امروزی معمولا در یکی از دو دسته آفتابی (زرد) و مهتابی (سفید) قرار میگیرد. رنگهای نور آفتابی و مهتابی معمولا چشم را اذیت نمیکنند و کارایی مناسبی در روشن کردن محیط دارند. در واقع نورهای مهتابی و آفتابی مشاهده جزئیات محیط را امکانپذیر میکنند. با این حال برخی از مدلهای چراغ قوه با رنگهای دیگری هم تولید میشوند، ولی کارایی چندانی برای روشن کردن محیط ندارند.
نوع لامپ
هنگام خرید چراغ قوه و انتخاب یک مدل کاربردی باید نوع لامپ مدلهای موجود را هم در نظر بگیرید. در گذشته برای تولید چراغ قوه از لامپهای رشتهای استفاده میکردند، ولی امروزه این نوع لامپها کاربردی ندارند. در حال حاضر برای ساخت انواع چراغ قوه از لامپهای رشتهای، SMD و COB استفاده میشود. در این میان لامپهای SMD بازدهی بیشتری دارند.
حالت نوردهی
یکی از جالبترین ویژگیهایی که چراغهای امروزی دارند؛ حالتهای مختلف نوردهی است. برخی از چراغ قوهها در کنار نور ثابت، به صورت چشمکزن هم نور ساطع میکنند. تعداد دیگری از چراغ قوهها نیز بیشتر از یک لامپ دارند. از طرفی شدت نور برخی از مدلهای این تجهیز روشنایی هم قابل تنظیم است. به این ترتیب میتوانید در هر موقعیتی، نور مناسب همان شرایط را ساطع کنید.
وزن و ابعاد چراغ قوه
وزن سبک و اندازه کوچک چراغ قوه تاثیر مهمی بر استفاده آسان از آن دارد. به همین علت شرکتهای تولید کننده معتبر تا حد امکان چراغ قوههای سبک با ابعاد مناسب تولید میکنند. البته چراغ قوههایی که شدت روشنایی و توان خروجی بیشتری دارند؛ ابعاد بزرگتری هم خواهند داشت.
جنس و میزان مقاومت در برابر ضربه و آب
در کنار نکاتی که برای خرید چراغ قوه نام بردیم، باید به جنس بدنه، میزان مقاومت در برابر ضربه و ضد آب بودن مدلهای مختلف چراغ قوه هم توجه کنید. معمولا بدنه انواع چراغ قوه را با استفاده از پلاستیک، آلومینیوم و فولاد ضد زنگ تولید میکنند. جنس بدنه اغلب چراغ قوههای دستی و معمولی، پلاستیکی بوده و مدلهای حرفهای از آلومینیوم و فولاد تولید میشوند.
ساخت چراغ قوه از فلز باعث افزایش میزان وزن آنها خواهد شد، ولی سطح مقاومت چراغ قوه در برابر ضربه فیزیکی هم ارتقاء مییابد. بنابراین اگر برای آغاز سفر در مناطقی با موقعیت جغرافیایی سخت یا کار کردن در یک کارگاه فنی قصد خرید چراغ قوه دارید؛ بهتر است مدلهای فلزی را انتخاب کنید. برای استفاده از چراغ قوه در موقعیتهایی که آب وجود دارد هم باید مدلهای ضد آب را خریداری نمایید. ضد آب بودن چراغ قوه با نماد IPX نشان داده میشود. هر چقدر عدد مربوط به این پارامتر بیشتر باشد؛ میزان مقاومت چراغ قوه در برابر آب نیز افزایش مییابد.
نوع باتری و مدت زمان شارژدهی چراغ قوه
انواع چراغ قوههای امروزی را میتوانیم در یکی از دستههای باطری خور و شارژی قرار دهیم. برای استفاده از چراغ قوه باطری خور باید از باطری مناسب استفاده کرده و به موقع آن را تعویض کنید. در حالی که برای استفاده از چراغ قوه شارژی فقط باید این تجهیز نور و روشنایی را به جریان برق متصل نمایید. بدون شک چراغ قوههای شارژی، کارآمدتر هستند.
هنگام خرید چراغ قوه باید به ظرفیت باتری، مدت زمان لازم برای شارژ شدن و میزان شارژدهی مدلهای مختلف هم توجه کنید. در نظر گرفتن درگاه باتری چراغ قوه برای اتصال به پریز برق شهری یا سایر تجهیزات برقی و الکترونیکی هم خالی از لطف نیست. برخی از چراغ قوهها دارای درگاه USB بوده و میتوانید از آنها به عنوان پاور بانک برای شارژ کردن باتری سایر تجهیزات استفاده کنید.
برند و مارک چراغ قوه
برای خرید چراغ قوهای که طول عمر بالایی دارد، نور ساطع شده توسط آن از کیفیت مناسبی برخوردار بوده و ویژگیهای متنوعی دارد؛ باید برند تولید کننده را هم در نظر بگیرید. برندهای اصل و معتبر، چراغهای بهتری تولید میکنند. محصولات چنین شرکتهایی با استفاده از تجهیزات و قطعات مدرن و با کیفیت تولید میشوند. به همین علت میتوانید از چراغ قوه خریداری شده برای مدت زمان طولانی استفاده کنید. تنوع محصولات برندهای اصل هم بسیار گسترده بوده و این موضوع مورد توجه خریداران قرار میگیرد.
ویژگی های بیشتر (ویژگی های متصل کننده و نگهدارنده)
به طور کلی انواع چراغ قوه در طول مدت زمان استفاده چندین بار جابهجا میشوند، یا به طور کلی توسط افراد حمل خواهند شد. بنابراین چراغ قوههایی که تجهیزات مناسب برای آویزان شدن، ایستادن یا حمل کردن دارند؛ کارآمدتر هستند. بند، دسته و پایه از جمله بهترین تجهیزات برای استفاده و حمل چراغ قوه محسوب میشوند.
نظرات کاربران