یکی از انواع لوازم خانگی که این روزها به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرد، ماشین ظرفشویی است. این دستگاه به نحوی طراحی شده که میتواند تعداد زیادی از ظروف را به صورت همزمان با کمترین مصرف مواد شوینده و آب به خوبی شسته و خشک کند. همین موضوع باعث شده که ماشین ظرفشویی به یکی از کاربردیترین لوازم خانگی تبدیل شود. ماشین ظرفشویی مانند همه لوازم الکتریکی و خانگی ممکن است به مرور زمان یا در اثر عدم توجه به دستورالعملهای استفاده از آن، دچار خرابی و ایراد شود. به همین دلیل آشنایی با رایجترین ایرادات و مشکلات ظرفشویی و دلایل بروز آن و همچنین راهحلهای برطرف کردن آنها از اهمیت زیادی در مراقبت و نگهداری از این دستگاه کاربردی برخوردار است.
راهنمای کامل عیب یابی مشکلات ماشین ظرفشویی
ماشین ظرفشویی دستگاهی است که در صورت بروز ایراد و مشکل باید در کمترین زمان نسبت به عیبیابی و رفع مشکل آن اقدام کرد. در صورتی که در زمان لازم اقدامات مناسب انجام نشود، این موضوع میتواند منجر به بروز خرابیهای بیشتر و وارد شدن آسیب جدی به دستگاه شود که هزینههای سنگینی به دنبال خواهد داشت. به طور کلی مشکلات و ایرادات رایج در ماشینهای ظرفشویی برای همه برندها وجود داشته و تفاوتی ندارد. به همین دلیل در ادامه با رایجترین مشکلات ماشین ظرفشویی، دلایل بروز آنها و همچنین راه حلهای مناسب برای رفع این مشکلات آشنا میشویم.
1- عیب یابی روشن نشدن ماشین ظرفشویی
در صورتی که ماشین ظرفشویی روشن نمیشود باید موارد زیر را به منظور عیبیابی مورد بررسی قرار دهید:
- پریز برق
- دوشاخه
- موتور
- برد الکترونیکی
- میکروسوئیچ
- سیستم برقی دستگاه
از مهمترین علتهای روشن نشدن ماشین ظرفشویی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خرابی پریز برق: برای رفع این مشکل در ماشین ظرفشویی، در قدم اول پریز برقی که دستگاه به آن متصل شده را بررسی کنید و مطمئن شوید که پریز برق داشته و مشکلی ندارد.
- خرابی میکروسوئیچ: اگر پریز برق و دوشاخه دستگاه مشکلی نداشتند، ممکن است خرابی میکروسوئیچ علت روشن نشدن ظرفشویی باشد.
- خرابی فیوز حرارتی: خراب شدن فیوز حرارتی نیز ممکن است دلیل روشن نشدن دستگاه باشد زیر در صورتی که دمای دستگاه از یک حد مشخص بالاتر باشد، فیوز اجاره روشن شدن به دستگاه نمیدهد.
- خرابی چفت درب دستگاه: خرابی چفت درب ظرفشویی میتواند از دیگر دلایل روشن نشدن دستگاه باشد؛ زیرا تا زمانی که این چفت به صورت کامل بسته نشده باشد، اجازه کار به دستگاه داده نمیشود.
- خرابی موتور، برد الکترونیکی و سیستم برقی: در صورتی که هیچ کدام از موارد بالا دلیل روشن نشدن ظرفشویی نباشند، خرابی موتور، برد الکترونیکی یا اشکال در سیستم برقی میتواند دلیل بروز این مشکل باشد که باید توسط تکنسین متخصص مورد بررسی قرار گرفته و تعمیر شود.
2- عیب یابی لک شدن ظروف در ماشین ظرفشویی
در صورتی که پس از اتمام کار ظرفشویی مشاهده کردید که لک روی ظروف وجود دارد، برای رفع آن باید اقدامات زیر را انجام دهید:
- دقت کنید که با توجه به نوع و حجم ظروف از برنامه مناسب برای شستشو استفاده کنید.
- از نمک با کریستالهای درشت استفاده کنید.
- از جلا دهنده مناسب با توجه به وضعیت املاح آب منطقه استفاده کنید.
در صورتی که با انجام این اقدامات همچنان ظروف لک میشدند یکی از موارد زیر میتواند علت بروز این مشکل در ظرفشویی باشد:
- استفاده بیش از حد از مواد شوینده: در صورتی که از پودر، قرص یا مایع ظرفشویی بیش از اندازه استفاده کنید، این موضوع باعث ایجاد لکه روی ظرف میشود. در صورتی که از قرصهای فول استفاده میکنید که حاوی جلادهنده و نمک هستند، نباید از نمک و جلادهنده به صورت جداگانه استفاده کنید.
- استفاده از برنامه شستشوی اشتباه: در صورتی که با توجه به نوع و حجم ظروف و میزان کثیفی آنها از برنامه شستشوی اشتباه استفاده کنید، پس از اتمام کار ظرفشویی شاهد وجود لکه روی ظروف خواهید بود.
علت تمیز نشستن ماشین ظرفشویی چیست؟
یکی دیگر از مشکلات رایج در ماشینهای ظرفشویی تمیز نشستن ظروف است. از مهمترین علتهای بروز این مشکل در ظرفشویی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- فشار نامناسب آب
فشار آب در ماشین ظرفشویی باید بین 20 تا 120 پوند بر اینچ مربع باشد. در صورتی که فشار کمتر از این مقدار باشد ظرفها به خوبی شسته نمیشوند. برای اطمینان از مناسب بودن فشار آب دستگاه، همه دستگاههایی که از آب استفاده میکنند را قطع کرده و سپس شیر آب گرم را در یک ظرف نیم گالنی (۳.۷ لیتر) باز کنید. در صورتی که در مدت 14 ثانیه ظرف پر نشود به این معنی است که فشار آب کم است. کم بودن فشار آب در برخی موارد ممکن است به دلیل وجود گرفتگی و رسوب در شیلنگ آب ورودی دستگاه باشد که باید مورد بررسی قرار بگیرد. وجود گرفتگی در بازوهای آبپاش دستگاه نیز میتواند باعث کاهش فشار آب و تمیز شسته نشده ظروف شود.
2- استفاده از مواد شوینده نامرغوب
در صورتی که مواد شوینده مورد استفاده از کیفیت بالا برخوردار نباشند، نمیتوانند ظروف را به خوبی شسته و پاک کنند. به همین دلیل باید مطمئن شوید که از مواد شوینده مرغوب و مناسب استفاده کنید.
3- مشکل در آبگیری و تخلیه ظرفشویی
در صورتی که در آبگیری ظرفشویی و تخلیه آب مشکل وجود داشته باشد، شستشوی ظروف به خوبی انجام نمیشود و باعث میشود که کثیفی و لکه روی آنها باقی بماند.
4- چیدمان نامناسب ظروف
در برخی از موارد چیدمان اشتباه ظروف در داخل ظرفشویی باعث میشود که آب و مواد شوینده به سطح برخی از ظروف نرسد و به خوبی شسته نشوند. به همین دلیل قبل از روشن کردن دستگاه مطمئن شوید که ظروف طوری چیده شده باشند که آب و مواد شوینده به سطح همه آنها برسد.
5- گرم نشدن آب
در صورتی که آب مورد نیاز برای شستشوی ظروف به مقدار کافی گرم نشود، ظرفها تمیز نمیشوند. این مشکل میتواند به دلیل اختلال در عملکرد المنت رخ دهد که باید توسط تعمیرکار بررسی و تعمیر شود.
6- تجمع رسوب و آلودگی درون دستگاه
در صورتی که آلودگی و رسوب زیادی درون دستگاه تجمع پیدا کرده باشد، موجب کثیف شدن ظروف میشود. با انجام رسوبزدایی میتوان به راحتی این مشکل را برطرف کرد.
دلیل نشت آب در ماشین ظرفشویی چیست؟
در زمان روشن بودن و کار کردن ماشین ظرفشویی در صورتی که نشت آب از آن مشاهده کردید باید بلافاصله دستگاه را متوقف کرده و علت آن را بررسی کنید. از مهمترین دلایل بروز این مشکل در ماشین ظرفشویی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1- پارگی در شیلنگها و خرابی اتصالات
شیلنگ ورودی آب به شیر برقی دستگاه، شیلنگ خروجی پمپ تخلیه و کلیه اتصالات آنها را بررسی کنید. در صورتی که هر گونه پارگی، شکستگی و خرابی در آنها وجود داشته باشد باعث نشت آب میشوند؛ به همین دلیل بلافاصله باید برای تعویض آنها اقدام کرد.
2- خراب شدن پمپ تخلیه
یکی دیگر از دلایل نشت آب از ظرفشویی، میتواند مربوط به خراب شدن پمپ تخلیه دستگاه باشد. این موضوع باعث میشود که آب از داخل دستگاه به صورت کامل خارج نشده و به بیرون نشت کند. همچنین ممکن است تجمع رسوب و باقیمانده غذا باعث اختلال در عملکرد پمپ شود؛ در این شرایط با تمیز کردن آن میتوان مشکل را برطرف کرد.
3- پاره شدن واشر درب دستگاه
در صورتی که واشر درب ماشین لباسشویی پاره شود، آب از داخل دستگاه به بیرون نشت میکند. اگر با بررسی واشر هر گونه پارگی در آن مشاهده کردید باید برای تعویض واشر اقدام کنید.
علت بسته نشدن درب ماشین ظرفشویی چیست؟
ماشین ظرفشویی به صورتی طراحی شده که در صورت عدم بسته شدن درب به صورت کامل و صحیح، روشن نمیشود و کار نمیکند. اگر درب ماشین بسته نشد ممکن است به دلایل زیر باشد:
1- خرابی قفل و سوئیچ
اگر مشاهده کردید که درب دستگاه بسته نمیشود، مجدد آن را باز و بسته کنید. در صورتی که قفل نشد ممکن است خرابی مجموعه قفل و سوئیچ قفل دلیل بسته نشدن آن باشد که برای رفع مشکل باید این قطعات را تعویض کرد.
2- خرابی لاستیک درب دستگاه
لاستیک درب دستگاه یک حالت مکنده دارد که باعث میشود درب دستگاه به صورت کامل بسته شده و از نشت آب به بیرون نیز جلوگیری شود. اگر درب دستگاه بسته نمیشود لاستیک را بررسی کنید و در صورت وجود هرگونه آسیب و پارگی برای تعویض آن اقدام کنید.
3- چیدمان نامناسب ظروف
در صورتی که ظروف به شکل مناسب در داخل قفسههای چیده نشده باشند، میتوانند موجب بسته نشدن درب و عمل نکردن قفل آن شوند. به همین دلیل چیدمان ظروف به صورت اصولی از اهمیت زیادی برخوردار است.
دلیل خشک نشدن ظرفها در ماشین ظرفشویی چیست؟
در صورتی که پس از اتمام کار ماشین ظرفشویی مشاهده کردید که ظروف به خوبی خشک نشدهاند، باید علت آن را در یکی از موارد زیر جویا شوید.
1- خرابی هیتر یا المنت گرمایی
در صورتی که هیتر یا المنت گرمایی دستگاه خراب شده باشد، ظرفها پس از شستشو خشک نمیشوند؛ برای رفع این ایراد باید از تکنسین متخصص برای تعویض یا تعمیر هیتر کمک گرفت.
2- خرابی ترموستات
ترموستات وظیفه دارد که محدوده مجاز دمایی دستگاه را کنترل کند. در صورتی که این قطعه خراب یا دچار مشکل شده باشد، ممکن است ظروف به خوبی خشک نشوند. اگر دلیل خشک نشدن ظرفها خرابی ترموستات باشد، باید تکنسین متخصص برای تعمیر یا تعویض آن اقدام کند.
3- مشکل در مخزن آبکشی و کلاهک شوینده
یکی دیگر از دلایل خشک نشدن ظروف به حساب میآید که برای عیبیابی و رفع آن باید از یک تعمیرکار مجاز و متخصص کمک گرفت.
علت ماندن کف در ماشین ظرفشویی چیست؟
در صورتی که پس از اتمام کار ظرفشویی مشاهده کردید که کف در داخل دستگاه باقی مانده است ابتدا برنامه شستشو با آب سرد را اجرا کنید تا کفها پاک و از داخل ماشین تخلیه شوند. استفاده از نصف فنجان نمک خوراکی باعث تسهیل شدن این کار میشود. از مهمترین دلایل وجود کف در داخل ماشین ظرفشویی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- استفاده از مواد شوینده نامناسب و پربودن مخزن آن
استفاده از مواد شوینده بیکیفیت و پر بودن مخزن یکی از مهمترین دلایل باقی ماندن کف در داخل ظرفشویی است. برای شستن ظروف حتما از مواد با کیفیت و استاندارد استفاده کرده و از پر کردن مخزن بیش از حد خودداری کنید.
2- مسدود شدن پمپ تخلیه
در صورتی که پمپ تخلیه در اثر رسوب و باقیمانده مواد غذایی مسدود شود، تخلیه به صورت کامل صورت نمیگیرد و ممکن است کف روی ظروف و در داخل دستگاه باقی بماند. تمیز کردن رسوبات و باقیمانده غذا میتواند باعث رفع این مشکل شود.
3- خرابی دریچه ورودی آب
در صورتی که دریچه ورودی آب دستگاه خراب شده باشد، آب به میزان مناسب وارد دستگاه نمیشود و به همین دلیل مقداری کف در داخل آن باقی میماند. در صورت خراب بودن دریچه باید برای تعویض یا تعمیر آن اقدام کرد.
4- تنظیم نبودن برنامه انتخابی با میزان مواد شوینده
در صورتی که برنامه شستشوی انتخاب شده با میزان ماده شوینده مورد استفاده تناسب نداشته باشد، کف زیادی تولید میشود و پس از اتمام کار دستگاه مقداری کف همچنان باقی بماند. استفاده از مواد شوینده به اندازه و همچنین انتخاب برنامه شستشوی صحیح از بروز این مشکل جلوگیری میکند.
علت باز نشدن قرص ماشین ظرفشویی چیست؟
این امکان وجود دارد که کاربرانی که از قرص برای شستشوی ظروف استفاده میکنند، پس از اتمام کار ظرفشویی مشاهده کننده که قرص به صورت کامل باز نشده و حل نشده است. از مهمترین دلایل بروز این مشکل میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1- باز نشدن درب جا قرصی
بزرگ بودن بیش از اندازه قرص و قرار نگرفتن به صورت صحیح در محل مخصوص باعث میشود که درب جاقرصی به صورت کامل بسته نشده و در زمان شستشو باز شود. تجمع جرم و رسوب در اطراف محفظه میتواند از باز شدن درب در زمان لازم جلوگیر کند. شکستگی و خرابی فنر، بوبین و اهرم نیز میتواند باعث شود که درب محفظه در زمان لازم باز نشده و قرص به خوبی حل نشود. همچنین خرابی سنسور تشخیص زمان باز شدن درب محفظه نیز میتواند علت بروز این مشکل باشد.
2- استفاده از قرصهای بیکیفیت
این قرصها که از استاندارد لازم و کیفیت مناسب برخوردار نیستند به خوبی در آب حل نمیشوند.
3- گرم نشدن آب
در صورتی که آب ظرفشویی به اندازه کافی گرم نشود، نمیتواند قرص را به خوبی حل و باز کند. برای رفع این مشکل باید المنت دستگاه مورد بررسی قرار بگیرد.
4- گرفتگی آب پاش
در صورتی که سوراخهای آبپاش دچار گرفتگی شده باشد، آب به میزان کافی تأمین نمیشود که این موضوع منجر به باز نشدن و حل نشدن قرص میگردد. با تمیز کردن رسوبات و باز کردن گرفتگی میتوان این مشکل را رفع کرد.
علت آبگیری نکردن ماشین ظرفشویی چیست؟
این احتمال وجود دارد که پس از روشن و استارت کردن ماشین ظرفشویی مشاهده کنید که دستگاه آبگیری نمیکند؛ یعنی آب مورد نیاز برای شستشو وارد محفظه دستگاه نمیشود. از مهمترین علتهای بروز این مشکل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- مشکل در شیر برقی یا آکواستاپ
مشکل در شیر برقی باعث میشود که آب کافی برای شستشو وارد دستگاه نشود. اگر مشکل از این قطعه باشد باید از تعمیرکار متخصص برای تعمیر یا تعویض آن کمک گرفت.
2- مشکل در شیلنگ یا اتصالات ورودی آب
در صورتی شیلنگ آب ورودی دچار گرفتگی یا پارگی شده باشد، یا اتصالات ورودی آب دچار مشکل باشند، دستگاه نمیتواند آبگیری کند. در صورت خرابی شیلنگ و اتصالات با تعویض آن میتوان مشکل را برطرف کرد.
3- مشکل در شناور و سوئیچ آن
شناور و سوئیچ آن قطعاتی هستند که کنترل میزان ورود آب به دستگاه را بر عهده دارند و در صورتی که دچار مشکل شوند، آب وارد دستگاه نمیشود. در صورتی که این دو قطعه مشکل داشته باشند باید برای تعویض یا تعمیر آنها اقدام کرد.
بوی بد ماشین ظرفشویی به چه علتی است؟
در صورتی که پس از اتمام شستشو و باز کردن درب ماشین ظرفشویی بوی بد به مشام میرسد، باید علت آن را در یکی از موارد زیر جویا شوید.
1- گرفتگی فیلتر کف، پمپ تخلیه و شیلنگ خروجی
در صورتی که هر کدام از این موارد دچار گرفتگی شده باشند، میتوانند بوی بد تولید کنند. برای رفع این مشکل ابتدا باید مواد غذایی و رسوبات را پاک کرده و یک قاشق جوش شیرین را در یک استکان سرکه مخلوط کرده و در کف دستگاه ریخت. پس از آن باید دستگاه را بدون ظرف روشن کرده و اجازه دهید یک دور عملیات شستشو به صورت کامل انجام شود تا مشکل برطرف شود.
علت گرم نکردن آب ماشین ظرفشویی چیست؟
برای پاک کردن لکهها و کثیفیها از روی ظروف، آب ورودی به ماشین ظرفشویی باید تا یک دمای معین بر اساس نوع برنامه انتخابی گرم شود. به این منظور از یک المنت حرارتی در دستگاه استفاده میشود که وظیفه گرم کردن آب را بر عهده دارد. از مهمترین دلایل گرم نشدن آب ماشین ظرفشویی به اندازه کافی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- خرابی المنت
در صورتی که المنت دستگاه به هر دلیل خراب شده باشد، نمیتواند آب را به دمای مناسب برساند. المنت قطعهای است که قابل تعمیر نبوده و در صورت خرابی باید از تعمیرکار مجاز و متخصص برای تعویض آن کمک گرفت.
2- چسبیدن رسوبات به المنت
این احتمال دارد که به مرور زمان رسوبات آهکی داخل آب بر روی المنت نشسته و عملکرد آن را در گرم کردن آب ظرفشویی مختل کند. رسوبزدایی منظم و دورهای دستگاه اقدام مؤثری است که میتواند از بروز این اتفاق جلوگیری کند.
علت تخلیه نشدن آب ماشین ظرفشویی چیست؟
آبی که برای شستشوی ظروف وارد دستگاه میشود، پس از گردش در داخل محفظه و شستن ظرفها باید از داخل ماشین به خارج هدایت شود. یکی از مشکلات رایج در ماشینهای ظرفشویی، تخلیه نشدن آب داخل دستگاه است. از مهمترین علتهای بروز این مشکل در ظرفشویی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1- مسدود شدن یا خرابی پمپ تخلیه
به مرور زمان تجمع باقیمانده مواد غذایی و رسوبات منجر به مسدود شدن پمپ تخلیه میشود که نتیجه آن اختلال در عملکرد و تخلیه آب از داخل ماشین است. در صورتی که پمپ مسدود شده باشد با تمیز کردن و رفع مسدودی میتوان به راحتی این مشکل را حل کرد. اما در صورتی که پمپ خراب شده با آسیب دیده باشد، قابل تعمیر نبوده و با تعویض کردن آن میتوان برای رفع مشکل اقدام کرد.
2- انسداد فیلتر کف ظرفشویی
در صورتی که فیلتر موجود در کف دستگاه توسط آشغال و باقیمانده مواد غذایی مسدود شود، آب داخل دستگاه به صورت کامل تخلیه نمیشود. با چک کردن منظم فیلتر و تمیز کردن آن به صورت دورهای میتوان از بروز این مشکل جلوگیری کرد.
3- گرفتگی شیلنگ خروجی فاضلاب
در برخی موارد ممکن است تجمع رسوب یا پیچخوردگی و آسیب دیدگی شیلنگ خروجی فاضلاب باعث مسدود شدن مسیر تخلیه آب از دستگاه شود. به همین دلیل باید شیلنگ را بررسی کرده و در صورت گرفتگی و پیچ خوردگی آن را رفع کرد. در صورتی که شیلنگ آسیب دیده باشد با تعویض آن میتوان مشکل را برطرف کرد.
علت چشمک زدن چراغهای ماشین ظرفشویی چیست؟
در صورتی که چراغهای روی کنترل پنل به صورت غیر عادی و پیوسته چشمک میزنند یا نوشتهای روی نمایشگر ظرفشویی ظاهر میشود، به این معنی است که مشکلی در دستگاه وجود دارد. در ماشینهای ظرفشویی علائم مختلفی برای هشدار در نظر گرفته شده است تا با استفاده از آنها کاربران از وجود مشکل در دستگاه مطلع شوند و در صورت لزوم نسبت به تعمیر آن اقدام کنند. در صورتی که چراغهای روی کنترل پنل چشمک میزند یا نوشتهای روی پنل ظاهر میشود برای اطلاع از مشکل باید دفترچه راهنمای دستگاه را مطالعه کنید زیرا این علائم برای هر برند و هر مدل از ماشین ظرفشویی متفاوت خواهد بود.
دلیل سر و صدای زیاد ماشین ظرفشویی چیست؟
این احتمال وجود دارد که در هنگام کار کردن ماشین ظرفشویی سروصدای زیاد از آن به گوش برسد. بروز سروصدا ممکن است به یکی از دلایل زیر رخ دهد.
1- مشکل در پمپ ماشین
بروز سروصدا در ماشین ظرفشویی میتواند مربوط به مشکل در پمپ ماشین باشد. در این صورت برای رفع مشکل باید نسبت به تعمیر و تعویض آن اقدام کرد.
2- مشکل در آبپاش دستگاه
یکی از دلایل بروز سروصدا در ماشین ظرفشویی مشکل در بازوهای آبپاش و برخورد آنها با قفسه و ظروف است. برای رفع این مشکل باید نسبت به تعمیر بازوهای آبپاش اقدام کرد.
3- وجود مشکل در بوبین شیر برقی، یاتاقان و جت پمپ ظرفشویی
در صورتی که هر کدام از این قطعات مشکل داشته باشند میتوانند سروصدای زیادی تولید کنند. برای رفع مشکل باید از تعمیرکار مجاز و متخصص کمک گرفته و این قطعات را تعویض کرد.
علت کار نکردن دکمه های ماشین ظرفشویی چیست؟
اگر برای استفاده از ماشین ظرفشویی متوجه شدید که دکمههای دستگاه کار نمیکند، دلیل بروز این مشکل را باید در یکی از موارد زیر جستجو کنید.
1- فعال بودن قفل کودک
در صورتی که علامت CL روی نمایشگر دستگاه مشاهده میکنید، به این معنی است که قفل کودک فعال است. فعال بودن قفل کودک باعث میشود که کلیدهای دستگاه کار نکنند. از دفترچه راهنمای ظرفشویی کمک گرفته و قفل کودک را غیر فعال کنید.
2- مشکل در برد الکترونیکی
کار نکردن دکمههای دستگاه ممکن است به دلیل وجود مشکل و خرابی در برد الکترونیکی باشد. برای رفع آن باید از یک تعمیرکار مجاز و متخصص کمک بگیرید.
3- خرابی تاچپد و کنترل فرمان
در صورتی که کار نکردن کلیدهای دستگاه به دلیل خرابی تاچپد (صفحه لمسی) و کنترل فرمان باشد با تعویض کردن این قطعات میتوان مشکل را برطرف کرد.
علت طولانی شدن فرایند شستشو در ماشین ظرفشویی چیست؟
در صورتی که چرخه شستشوی ماشین ظرفشویی دچار مشکل شود و بیش از حد معمول طول میکشد، یکی از موارد زیر میتواند دلیل بروز آن باشد.
- خرابی تایمر: در صورتی که تایمر دستگاه دچار مشکل و خرابی شود، چرخه شستشو بهم میریزد. در این شرایط باید نسبت به تعویض تایمر اقدام کرد.
- خرابی ترموستات: یکی دیگر از دلایل طولانیتر شدن چرخه شستشو در ماشین ظرفشویی، خرابی ترموستات است. در صورتی که ترموستات خراب شده باشد برای رفع مشکل باید آن را تعویض کرد.
مواد شوینده به صورت مناسب مورد استفاده قرار نمیگیرد؟
یکی از مشکلاتی که ممکن است در زمان استفاده از ماشین ظرفشویی با آن مواجه شوید، وارد شدن مواد شوینده به داخل دستگاه و استفاده نشدن به صورت کامل است. از مهمترین دلایل بروز این مشکل میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- کافی نبودن جریان ورودی آب: در صورت که آب ورودی از فشار و اندازه کافی برخوردار نباشد، نمیتواند ماده شوینده را حل کرده و به صورت مناسب پخش کند. خرابی شیر برقی، گرفتگی شیلنگ آب، گرفتگی آبپاشها و… از مهمترین دلایل بروز این مشکل هستند.
- جرمگرفتگی و تجمع رسوب: در صورتی که محفظه مواد شوینده جرم گرفته باشد با رسوب و جرم در دیسپنسر تجمع پیدا کرده باشد، شوینده به خوبی وارد دستگاه نشده و به طور مناسب مورد استفاده قرار نمیگیرد.
- متوقف شدن چرخه شستشو: در صورتی که به هر دلیل مانند قطع برق چرخه شستشو متوقف شود این امکان وجود دارد که شوینده به خوبی در داخل آب حل نشده و به صورت مناسب مورد استفاده قرار نگیرد.
خلاصه ای از ایرادات ماشین ظرفشویی و علت بروز آنها
ایراد | علت |
روشن نشدن ظرفشویی | خرابی پریز برق خرابی فیوز حرارتی خرابی چفت درب دستگاه خرابی موتور، برد الکترونیکی و سیستم برقی |
لکدار بودن ظروف | استفاده بیش از حد از مواد شوینده استفاده از برنامه شستشوی اشتباه |
تمیز نشستن ظروف | استفاده از برنامه شستشوی اشتباه استفاده از مواد شوینده نامرغوب مشکل در آبگیری و تخلیه ظرفشویی چیدمان نامناسب ظروف گرم نشدن آب تجمع رسوب و آلودگی درون دستگاه |
نشت آب | پارگی در شیلنگها و خرابی اتصالات خراب شدن پمپ تخلیه پاره شدن واشر درب دستگاه |
بسته نشدن درب ماشین | خرابی قفل و سوئیچ خرابی لاستیک درب دستگاه خرابی لاستیک درب دستگاه |
خشک نشدن ظرفها | خرابی هیتر یا المنت گرمایی خرابی ترموستات مشکل در مخزن آبکشی و کلاهک شوینده |
ماندن کف در ماشین ظرفشویی | استفاده از مواد شوینده نامناسب و پربودن مخزن آن مسدود شدن پمپ تخلیه خرابی دریچه ورودی آب تنظیم نبودن برنامه انتخابی با میزان مواد شوینده |
باز نشدن قرص | باز نشدن درب جا قرصی استفاده از قرصهای بیکیفیت گرم نشدن آب گرفتگی آب پاش |
آبگیری نکردن ماشین | مشکل در شیر برقی یا آکواستاپ مشکل در شیلنگ یا اتصالات ورودی آب خرابی شناور و سوئیچ آن |
بوی بد ماشین ظرفشویی | گرفتگی فیلتر کف، پمپ تخلیه و شیلنگ خروجی |
گرم نشدن آب | خرابی المنت چسبیدن رسوبات به المنت |
تخلیه نشدن آب ماشین | مسدود شدن یا خرابی پمپ تخلیه انسداد فیلتر کف ظرفشویی گرفتگی شیلنگ خروجی فاضلاب |
سر و صدای زیاد | مشکل در پمپ ماشین مشکل در آبپاش دستگاه وجود مشکل در بوبین شیر برقی، یاتاقان و جت پمپ ظرفشویی |
کار نکردن دکمه های ماشین | فعال بودن قفل کودک مشکل در برد الکترونیکی خرابی تاچپد و کنترل فرمان |
طولانی شدن فرایند شستشو | خرابی تایمر خرابی ترموستات |
استفاده نامناسب از شوینده | کافی نبودن جریان ورودی آب جرمگرفتگی و تجمع رسوب متوقف شدن چرخه شستشو |
نظرات کاربران