فنی مگ
0

چرا فیوز داغ می کند؟ – بررسی رایج‌ترین علت‌ها

چرا فیوز داغ می کند؟
بازدید 8647

وقتی صحبت از ایمنی الکتریکی به میان می‌آید، منظور حفاظت از موارد خطرناکی همچون سوختن، گرما، دود و آتش‌سوزی است. ضروری است که صاحبان خانه بر سیستم‌های الکتریکی خود نظارت داشته باشند تا مطمئن شوند تجهیزات آن‌ها بیش از حد گرم نمی‌شود و خطر آتش‌سوزی در آن‌ها افزایش نمی‌یابد.

فیوزهای داغ نگران کننده هستند. کنتاکتوری که در لمس داغ است می‌تواند نشانه واضحی باشد که مشکلی در سیستم الکتریکی خانه شما وجود دارد که باید به سرعت برطرف شود. در این پست وبلاگ، فنی مگ به بررسی علل رایج گرم شدن بیش از حد کنتاکتور پرداخته‌اند، با ما همراه باشید.

چقدر داغ، نگران کننده است؟

هر قطع کننده مدار دارای درجه بندی دمای محیطی است که توسط Underwriters Laboratories تنظیم شده است. طبیعی است که کلیدهای مدار مقداری گرما تولید کنند زیرا مقاومت الکتریکی دائماً از کنتاکت‎ها و دستگاه تریپ دو فلزی آن عبور می‌کند. در حین کارکرد عادی، کناره‌ها و پشت سیستم به دمای بالاتری نسبت به دستگیره آن می‌رسد. به طور کلی، واحدها نباید از دمای محیط بیش از 32 درجه سانتی‌گراد تجاوز کنند و همچنین دمای دستگیره نباید از 85 درجه سانتی‌گراد تجاوز کند. انتظار می‌رود دستگیره‌ها به دمای بالاتری برسند، زیرا بیشتر آن‌ها از پلاستیک ساخته شده‌اند.

اکثر صاحبان خانه احتمالاً در هنگام بررسی فیوزهای مدار خود، دماسنج استفاده نمی‌کنند. معمولاً می‌توان گفت که اگر فیوز شما در لمس داغ است، مشکلی در سیستم آن رخ داده است. بیایید در ادامه به دلایلی که ممکن است این اتفاق بیفتد نگاهی بیندازیم.

چه چیزی می‌تواند باعث گرم شدن بیش از حد کنتاکتور یا فیوز شود؟

چرا فیوز داغ می کند؟ چند احتمال می‌تواند به گرم شدن بیش از حد کنتاکتور یا فیوز منجر شود. در زیر سه دلیل اصلی گرم شدن بیش از حد کنتاکتور یا فیوز را نشان می‌دهد:

1- اتصالات شل

از آنجایی که مقاومت الکتریکی هر جا که اتصالات شل وجود داشته باشد افزایش می‌یابد، یک فیوز شل نیز به طور طبیعی گرمای بیشتری تولید می‌کند. اگر دستگاه شما در زمان نصب به درستی قرار نگرفته باشد، به طور قابل توجهی بیرون زده خواهد شد. در این حالت، می‌توانید دستگاه را به صورت دستی فشار دهید تا زمانی که صدای کلیک را بشنوید که به این معنی است که فیوز به درستی قرار گرفته است. با این حال، اگر دستگاه قبلاً به درستی قرار گرفته باشد، ممکن است مشکل از یک سیم شل باشد. رفع این مشکل به دست افراد متخصص انجام می‌شود.

2- محدودیت جریان

یک کنتاکتور یا فیوز به طور خودکار هنگامی‌که جریانی از ظرفیت آن بیشتر می‌شود، خاموش می‌شود. با این حال، گاهی اوقات واحدها بدون شروع خاموش شدن اضطراری (خاموش شدن) بیش از حد گرم می‌شوند. این اتفاق می‌افتد به خصوص اگر جریان درست کمتر از حد نرمال آن باشد. در موارد دیگر، ممکن است دستگاهی که از قطع کننده تغذیه می‌شود معیوب باشد و نیاز به سرویس داشته باشد.

3- کنتاکتور یا فیوز بد

اگر کنتاکتور یا فیوز شما با چراغ‌های سوسوزن و برق مدار نامطمئن همکاری می‌کند، احتمالاً کنتاکتور یا فیوز بدی دارید. برخی از انواع فیوز بیشتر از سایرین در معرض این مشکل هستند و تنها راه حل آن تعویض یا ارتقاء آن است.

در حالی که فشار دادن دستگاه تا زمانی که به درستی در جای خود قرار گیرد یک راه حل آسان است، اما در بسیاری از مواقع، مسائل مربوط به کنتاکتور یا فیوز بوده و نیاز به توجه حرفه ای دارند. هرگز به تنهایی در معرض خطر تعمیرات برقی به تنهایی قرار ندهید. برای انجام صحیح و ایمن کار به متخصصان مراجعه کنید. و در انتها اشاره به این نکته الزامی است که اگر کنتاکتور یا فیوز بیش از حد گرم می شود، ممکن است زمان ارتقا رسیده باشد.

چرا فیوز داغ می‌کند؟

سیم فیوز نقطه ذوب پایین و رسانایی بالایی دارد. به صورت سری در یک مدار متصل می‌شود. هر زمان که جریان الکتریکی زیاد باشد گرمای بیشتری تولید شده و منجر به ذوب شدن سیم فیوز می‌شود.

فیوز در چه دمایی ذوب می‌شود؟

نقطه ذوب فیوزهای الکتریکی بسیار پایین است، یعنی 200 درجه سانتیگراد.

چگونه فیوز سوخته را تعمیر کنیم؟

ابتدا وسایل برقی را از برق بکشید. قبل از هر چیز، مهم است که مشخص کنید که در کجا قطع شده است. سپس برق را خاموش کنید. در مرحله بعد، باید برق اصلی جعبه فیوز را قطع کنید. فیوز سوخته را شناسایی کنید. فیوز را تعویض کنید. سپس از سلامت فیوز اطمینان حاصل پیدا کنید.

چطور از سوختن کنتاکتور و فیوز اطلاع پیدا کنیم؟

فیوز سوخته به راحتی قابل شناسایی است، زیرا سیم درون آن در اثر جریان الکتریکی بالاتر ذوب شده یا سوخته است. همچنین می‌توانید از یک چراغ تست یا مولتی متر برای شناسایی فیوز خراب بدون نیاز به بیرون کشیدن آن استفاده کنید. هر دو ابزار مقرون به صرفه و آسان برای استفاده هستند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *