فنی مگ
0

معرفی و بررسی انواع سنسور خودرو

معرفی و بررسی انواع سنسور خودرو
بازدید 569

سنسورها راز طراحی مدرن خودروهای امروزی هستند. سنسورهای خودروها مشکلات احتمالی مانند تعمیرات، سرویس و غیره را شناسایی و حل کرده و عملکرد خودرو را بررسی می‌کنند. عموماً افراد از وضعیت تعداد سنسورهای استفاده شده در وسایل نقلیه خود اطلاعی ندارند. چندین شرکت بزرگ تولید انواع سنسورهای مورد استفاده در خودرو در سراسر جهان وجود دارد که می‌توانند تجهیزات نوآورانه‌ای به مشتریان ارائه دهند. در خودروهای پیشرفته امروزی، از حسگرها برای تشخیص و همچنین واکنش به تغییر شرایط داخل و خارج خودرو استفاده می‌شود. به طوری که مسافران در وسیله نقلیه بتوانند به طور کارآمد و ایمن جا به جا شوند. با استفاده از این حسگرها می‌توانیم راحتی، کارایی و ایمنی را افزایش دهیم.

انواع سنسورهای مورد استفاده در خودرو

سنسورهای مورد استفاده در خودرو، سنسورهای هوشمندی هستند که می‌توان از آن‌ها برای کنترل و پردازش فشار روغن، دما، سطح انتشار، سطح مایع خنک‌کننده و… استفاده کرد. انواع مختلفی از سنسورها در خودروها استفاده می‌شود، اما دانستن عملکرد این سنسورها ضروری است. به‌منظور آشنایی با عملکرد این سنسورها، در ادامه تعدادی از سنسورهای محبوب مورد استفاده در خودروها را فهرست کرده‌ایم که شامل موارد زیر است:

  • سنسور جریان جرمی هوا (Mass airflow sensor)
  • سنسور سرعت موتور (Engine Speed Sensor)
  • سنسور اکسیژن (Oxygen Sensor)
  • سنسور ضربه و ارتعاش (Spark Knock Sensor)
  • سنسور مایع خنک کننده (Coolant Sensor)
  • سنسور فشار مطلق منیفولد (MAP) Manifold Absolute Pressure)
  • سنسور دمای سوخت (Fuel Temperature Sensor)
  • سنسور ولتاژ (Voltage sensor)
  • سنسور موقعیت میل بادامک (Camshaft Position Sensor)
  • سنسور موقعیت دریچه گاز (Throttle Position Sensor)
  • سنسور سرعت خودرو (Vehicle Speed Sensor)

1- سنسور جریان جرمی هوا

سنسور مف MAF یا Mass جریان هوا یکی از حسگرهای ضروری در خودروها است که در هواکش خودرو و قبل از دریجه گاز نصب می‌شود. این سنسور در موتور خودرو استفاده می‌شود. سنسور مف توسط کامپیوتر قابل کنترل است و می‌تواند چگالی هوای موتور را محاسبه کند. اگر کار این سنسور متوقف شود، حرکت خودرو متوقف خواهد شد. علاوه بر این، مصرف سوخت بالا خواهد رفت. این سنسورها به دو نوع پره سنج و سیم داغ طبقه بندی می‌شوند.

سنسور جریان جرمی هوا

2- سنسور سرعت موتور

سنسور دور موتور در خودرو را می‌توان به میل‌لنگ متصل کرد. هدف اصلی این سنسور نظارت بر سرعت چرخش میل‌لنگ است. به طوری که می‌توان با آن تزریق سوخت و زمان‌بندی موتور را کنترل کرد. راه‌های مختلفی برای توقف غیرمنتظره موتور خودرو وجود دارد؛ این سنسور نیز این کار را برای رانندگان انجام می‌دهند.

سنسور سرعت موتور

3- سنسور اکسیژن

سنسور اکسیژن (سنسور O۲) که در اگزوز، معمولاً نزدیک منیفولد اگزوز و بعد از مبدل کاتالیزوری قرار دارد، محتوای گازهای خروجی را برای نسبت اکسیژن کنترل می‌کند. این اطلاعات با محتوای اکسیژن هوای محیط مقایسه می‌شود و برای تشخیص اینکه آیا موتور نسبت سوخت غنی یا کم‌مصرف دارد استفاده می‌شود. موتور از این اطلاعات برای تعیین استراتژی اندازه‌گیری سوخت و کنترل‌های انتشار استفاده می‌کند.

سنسور اکسیژن

4- سنسور ضربه ارتعاش

سنسور ضربه ارتعاش برای اطمینان از اینکه سوخت به آرامی می‌سوزد یا خیر استفاده می‌شود، نبود این سنسور باعث احتراق غیرمنتظره می‌شود. این اشتعال بسیار خطرناک است که باعث آسیب به موتور خودرو مانند خرابی رینگ‌ها، واشر سر و یاتاقان‌های میله می‌شود. قطعا تعویض قطعات آسیب دیده هزینه‌بر است؛ بنابراین از این سنسور برای صرفه جویی در برابر هزینه‌های پیش آمده در موتور خودرو استفاده می‌شود.

سنسور ضربه و ارتعاش

5- سنسور مایع خنک کننده

سنسور خنک کننده مهم‌ترین حسگر مورد استفاده در خودروها است؛ زیرا کامپیوتر برای کنترل تمام عملکردها به ورودی‌های این سنسور وابسته است. به‌عنوان مثال، سیستم EFE (تبخیر اولیه سوخت)، تأخیر، پیشروی جرقه، جریان EGR و پاک‌سازی را روشن/خاموش می‌کند.

به طور کلی، این سنسور را می‌توان روی برد متصل کرد. اگر سنسور از کار بیفتد، نشانه‌هایی از عدم کارکرد این سنسور مشاهده خواهید کرد، مانند مسافت پیموده شده سوخت ضعیف؛ بنابراین، وضعیت سنسور باید بررسی شود که آیا معیوب است یا خیر. اگر آسیب دیده باشد مشکل‌ساز می‌شود.

سنسور مایع خنک کننده

6- سنسور فشار مطلق منیفولد

وظیفه اصلی سنسور مپ در خودرو نظارت بر بار موتور است و عمدتاً عدم تشابه بین فشار چندگانه را اندازه‌گیری می‌کند. این را می‌توان از فشار بیرونی خودرو دریافت کرد تا اطمینان حاصل شود که موتور خودرو بسته به تغییرات فشار، قادر به دریافت سوخت است.

سنسور فشار مطلق منیفولد

7- سنسور دمای سوخت

سنسور سوخت برای بررسی مداوم دمای سوخت استفاده می‌شود که آیا مصرف سوخت بهینه است یا خیر. اگر سوخت موتور سرد باشد به دلیل چگالی زیاد سوختن آن زمان زیادی می‌برد. به طور مشابه، اگر سوخت گرم باشد، زمان کمتری برای سوزاندن آن نیاز است. در اینجا، مشکل اصلی ورودی سطوح مختلف است؛ بنابراین این امر می‌تواند به سایر قسمت‌های خودرو آسیب برساند. این سنسور میزان تزریق سوخت را با سرعت و دمای مناسب کنترل می‌کند. به طوری که موتور خودرو به درستی کار کند.

سنسور دمای سوخت

8- سنسور ولتاژ

سنسور ولتاژ یکی از انواع سنسورهای کاربردی و اصلی خودروها است. وظیفه اصلی این سنسور مدیریت سرعت خودرو و اطمینان از افزایش (یا) کاهش سرعت در صورت نیاز است؛ بنابراین داشتن آن در ماشین شما ضروری است.

سنسور ولتاژ

9- سنسور موقعیت دریچه گاز

سنسور موقعیت دریچه گاز در خودرو عمدتاً از کاربراتور و تزریق سوخت الکترونیکی (EFI) استفاده می‌کند. سرعت باز شدن دریچه گاز و همچنین موقعیت دریچه گاز نسبی را به کامپیوتر اطلاع می‌دهد. این سنسور یک مقاومت متغیر است که با باز شدن دریچه گاز برای تغییر مقاومت استفاده می‌شود.
تشخیص علائم معیوب سنسور موقعیت دریچه گاز پیچیده نیست. اگر در حین سرعت گرفتن، افت ایجاد شود، می‌توانید نقص سنسور را شناسایی کنید. این علامت اصلی یک سنسور موقعیت دریچه گاز معیوب است. هر زمان که این سنسور را عوض کنید، نمی‌توانید آن را به درستی تنظیم کنید.

سنسور موقعیت دریچه گاز

10- سنسور سرعت خودرو

همان‌طور که از نام آن پیداست، سنسور VSS قابلیت بررسی سرعت چرخ‌های خودرو را دارد. این سنسور یک نوع سرعت سنج است. سنسور در داخل سیستم ترمز که به نام ABS شناخته می‌شود، قرار داده شده است. علاوه بر این، از خروجی این سنسور برای کیلومتر شمار برای خواندن سرعت خودرو، جهت کنترل دنده‌ها بسته به سرعت خودرو استفاده می‌شود.

سنسور سرعت خودرو

در پایان

لیست سنسورهایی که در بالا بررسی شد، تنها تعدادی از سنسورهای کاربردی در صنعت خودروسازی است. اما ماشین‌های جدید را در نظر بگیرید، انواع سنسورها، برای جمع‌آوری انواع تصویر و صوت به سیستم اضافه می‌شود و نهایتاً امنیت و راحتی را برای ما به ارمغان می‌آورند.

منبع: elprocus

سنسور خودرو چیست؟

سنسور خودرو یک وسیله الکترونیکی است که مقادیر مختلف خودرو را کنترل و اطلاعات را برای راننده یا ECU (واحد کنترل الکترونیکی) ارسال می‌کند. در شرایط خاص، ECU بر اساس اطلاعات دریافتی از سنسور به طور خودکار تنظیمات مربوط به قطعه خاص را انجام می‌دهد.

چرا سنسور خودرو مهم است؟

سنسورها به خودروسازان برای ارائه مدل‌هایی به بازار که ایمن‌تر، با مصرف سوخت کمتر و دارای رانندگی راحت تر هستند، کمک می‌کنند. با گذشت زمان، حسگرها درجات بیشتری از اتوماسیون خودرو را نیز ممکن می‌سازند، که صنعت از آن سود خواهد برد.

سنسور چطور عمل می‌کند؟

سنسور نوعی حسگر است که یک مقدار فیزیکی را که باید اندازه گیری شود به یک معادل الکتریکی تبدیل و آن را پردازش می‌کند تا سیگنال های الکتریکی به راحتی ارسال و پردازش شوند. سنسور می‌تواند نشان دهد که آیا یک شی وجود دارد یا نه یا به چه مقدار اندازه گیری رسیده است (آنالوگ یا دیجیتال).

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *